Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Összekulcsáredinádozódtam

2020. június 02. - Frank S. Casetti

Lemerültem a bulvár legaljára. Olyan szinteket értem el, ahol már a média szarja nem csak nyakig ér, hanem hullámzik is.

Kulcsár Edina megszülte második gyermekét és ennek apropóján írt saját magáról egy cikket, amit aztán szétdobott a semmit mondó bulvár köreiben, hogy csámcsoghassanak kicsit a dolgon.

Április végén született meg Kulcsár Edina és párja, Csuti második gyermeke, Nina. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyagból kiderült, hogyan fogadta másfél éves fiuk, Medox a kishúgát. 

- írja a Velvet.

Már az első bekezdés megér egy misét számomra, elvégre jogosan teszem fel a kérdést, hogy ki az a Csuti? Miért érdekel bárkit is, hogy hogyan fogadta Medox a húga érkezését? Miért kell egy ilyet lenyomni a torkunkon?

Egyszer már írtam erről a jelenségről, ahol az ember késztetést érez arra, hogy a nyilvánossággal ossza meg, hogy ő terhes, ő szült, most épp alszik a gyerek és a többi. Ezek olyan lényeges információk mindenki számára, amik nélkül létezni sem lehet.

Napjában több millióan szülnek, sőt ahogy ezeket a sorokat írom, ebben a pillanatban is épp több száz gyerek születik szerte a világon. Kulcsár Edina és a celebek mégis privilégiumot élvezhetnek, mert róluk írni kell, mert ezt akarják az emberek. Valóban az átlag, tanulatlan ember, akinek nincs jobb dolga, vagy kompetenciája foglalkozni komolyabb dolgokkal, ami egy kicsit is komplexebb, mint egy kisbaba fotó, az ezen fog csámcsogni hetekig, aztán jön a következő "sztár" botrány/szülés/akármi.

Az édesanyja szerint Medox jóval érettebben viselkedik a koránál, így húga érkezésekor sem hisztizett, ahogy az talán elvárható lett volna az ilyen helyzetben. Vagyis féltékenységnek nyoma sincs a kisfiúban, akinek minden reggel az az első dolga, hogy bemászik édesanyja mellé az ágyba és nemcsak őt, de Ninát is megpuszilja. 

Ez a fajta degradálás, amit Edina mutat az emberek felé, ez a fajta lenézés, ez a fajta "az én fiam jobb, mint a tietek", valami elképesztő. Hogy veszi a bátorságot, hogy ilyen kijelentést tegyen?! Konkrétan elvárható egy gyerektől, hogy igenis legyen féltékeny, ha testvére születik? Legyen féltékeny, mert lesz valaki akivel majd játszhat? Legyen féltékeny, mert lesz egy testvére? De aztán elmondja, hogy az övé dekadens módon nem teljesíti az elvárást, nem féltékeny, sőt, hova tovább?! Minden nap bemászik az ágyba és őt is, meg a húgát is megpuszilja!

Ez tipikusan az a vérmami hozzáállás, ami azt sugallja, hogy "Az én gyerekem jobb, az én gyerekem különb, az én gyerekem felsőbbrendű, mint bárki másé.". Ez az a hozzáállás, ami olyan eseteket szokott eredményezni, ahol a gyerek szent és sérthetetlen, ő a légynek sem tudna ártani, de utóbb kiderül, hogy mégsem annyira hibátlan az a kis klambó.

Volt tavaly egy incidens is ebből, amikor egy 14 éves srác boxerrel vert meg egy nála két évvel fiatalabbat. Mindenki felháborodott rajta, megjegyzem a boxer tényleg túlzás volt. Én voltam az egyetlen, aki azt merészelte mondani, hogy "Biztos oka volt". Azon kívül, hogy mindenki nekem esett, hogy mennyire szívtelen, mennyire agresszív, mennyire abnormális vagyok, megjelent a kommentek közt a srác nővére is, aki elmondta, hogy bizony az öccse a légynek sem tudna ártani, soha senkinek egy rossz szót nem szólt és amúgy is, ez egy ok nélküli erőszak volt. Mint utóbb kiderült az öccse huzamosabb ideje, szisztematikusan, verbálisan bántalmazta annak a srácnak a párját, aki megverte.

Bár Kulcsáréknak Nina már a második gyereke, mint azt a sajtóközleményben írták, szinte teljesen elfelejtették, milyen teendőkkel jár egy újszülött érkezése, ezért most szinte mindent újra kell tanulniuk. Munkamegosztással oldják meg az új helyzetet: Csuti Medoxszal, míg Kulcsár inkább Ninával foglalkozik. A nagyszülők is besegítenek, heti egy napra elviszik magukhoz Medoxot, Kulcsárnak ekkor jut ideje például a takarításra is. 

Csak egy dolgot tudok kérdezni: Az ilyen minek szül gyereket? Hogy lehet elfelejteni másfél év alatt, hogy mit kell csinálni egy újszülött gyerekkel, Ja, hát ők celebek (celeb az, aki nem csinál semmit, de az jól néz ki a tévében), ebből kifolyólag pedig fel is lehet menteni őket az inkompetencia alól, mert biztos annyira elfoglaltak voltak, hogy ez valahogy pont kiment a fejükből.

Ahogy Medoxnál, úgy Ninánál is levetették a köldökzsinór véréből kinyerhető őssejteket a Czeizel Intézet munkatársainak és az FH Biobank segítségével. 

És a végét megkoronázza az elengedhetetlen reklám, ami nélkül nem szülés a szülés, ami érezteti, hogy bizony ez is a celebek privilégiuma, hogy az átlag ilyet nem tehet meg.

Kulcsár Edina nem csak a szülését adta el like-okért, megosztásokért és egy rövid hírért, hanem a gyerekeit is. Semmivel sem jobb, mint az az anya, aki a Facebook-on a terhességét posztolja. De miért is változtatnának ezen? Elvégre ki az a szörnyeteg, aki ellen tud állni egy pici talpacskának, vagy egy aranyos nagy tesónak, aki ennyire szereti a húgát és az anyját? Ki az a szörnyeteg, aki ezt ne osztaná meg a saját adatlapján?

 

 A cikkhez készült egy update is, amit itt olvashattok.

Update 2 és ezt ajánlom mindenkinek, aki azt mondja, hogy "Ne foglalkozz vele!".

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr515735200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása