Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Kádár János Facebook oladala elmondta mi a valódi baj

2020. december 29. - Frank S. Casetti

Ezt a szöveget most olvastam és érdemes rajta elgondolkodni, mert rengeteg igazság van abban, amit leírt. Szokás szerint, változtatás nélkül idézem.

Nyári Zsolt írása:

Az alábbi cikket elküldtem az Azonnali.hu "független" portálnak. A válasz annyi volt: A cikk közlésétől eltekintenek, talán érdemes lenne olyan médiumnál próbálkozni, amit kádárista baloldaliak olvasnak. Hát akkor íme: 

Admin

Érvek és elvek, avagy: Hova szavazhat egy baloldali érzelmű szavazópolgár?

O1G, egy a tábor, egy a zászló! Valóban?

Nem tisztem ítélkezni sem egyik, sem másik oldal fölött, ezt meghagyom másoknak. Jelen kis pamfletnak az az egyszerű oka van, hogy meddig mehet szemben saját elveivel egy valóban baloldali polgár. Igen, polgárt írtam, mert nem csak egy jobboldali lehet polgár, hanem egy baloldali is. Tíz évvel ezelőtt írtam a "A vöröscsillag-per" c. Riportkönyvemet. Akkor dr. Kende Péter így nyilatkozott:

"Nincs jövője. Nulla. A következő húsz-harminc évben itt labdába sem rúg a baloldal. Most teljesen a jobboldal fog berendezkedni, de erről nem a jobboldal tehet,hanem a baloldal, senki más. A baloldal megásta a saját sírját. Csak a baloldal a hibás, s mindazok, akik asszisztáltak ahhoz, hogy ez a baloldal ide jusson." A kérdés az volt, hogyan látja a baloldal jövőjét Magyarországon. A helyzet azóta sem változott, sőt, romlott. Az egész politikai elitet elnézve nekem az jutott eszembe, figyelembe véve a például a Borkai-ügyet, a Szájer ügyet, a kispesti kokainozós, mutyizós brigádot, a DK-s bitcoin bányászon át a Gréczy ügyig egészen a cigarettacsempész Legény Zsoltig, (szándékosan kihagyva az abszolute magatartás és viselkelkedés normákat nélkülöző politikusaink megnyilatkozását) hogy itt nincs más hátra, csak és kizárólag egy megtisztulás segíthet. Az egész közéletnek, politikának, s mindazoknak akik ezt csinálják, avagy formálni szeretnék, egy megtisztulás kell. Lelkileg, szellemileg, mindehogyan. Ilyen amorális és minden erkölcsi alapokat nélkülöző politikát, közéletet nem lehet hosszútávon fenntartani, ha mégis, annak a társadalomra nézve szörnyű következményei lehetnek, mert egy idő után óhatatlanul a társadalom is olyanná fog válni, mint a köz vagy a politikai élet. Mondhatnám azt is, lehet, nem is a politkát alkotók a hibásak, sőt mi több a bűnösök, ha azt veszem alapul, hogy az állam a nép lelkiismeretének kifejezése. De akkor hol lehet a hiba? Hol tartunk most és legfőképp, merre? Visszatérve a címben elhangzó kérdésre, megpróbálom pontokba szedni az érveimet, hogy ne legyek nagyon hosszú.

A rendszerváltás után az akkor még baloldali MSZP elkövette a legnagyobb bűnt: Megtagadták Kádár János személyét, s azt a rendszert amiben felnőttek, s politzálni kezdtek. Tudom, nem lehetett volna azt a rendszert továbbvinni, de megtagadni? Az MSZP prominensei egyetlen egyszer nem voltak jelen Kádár János sírjánál bármiféle megemlékezésen. Ennyire megtagadni, nem lehet a gyökereinket, az alapot, mert gyökér nélkül elpusztul a fa, alap nélkül összedől a ház, erkölcsi alap nélkül pedig nem csak az MSZP de minden párt, szerveződés.

A második bűn, nyilvánvalóan a felesleges liberális koalíció megkötése volt, ezzel a maradék elveit is feladta mind az SZDSZ, mind az MSZP.

A harmadik legnagyobb bűn az volt, hogy mi, baloldali szavazók, végégignéztük, ahogy a "baloldal" gyékényen árulja az eszmét, azt a baloldaliságot, ami összeköt minket, a legnagyobb baj mégis az volt, hogy először bizakodva, aztán orrot befogva, a végén hányingerrel küszködve mégis balra szavaztunk. Abban a reményben, hogy akkor nem jön a Jobbik, nem jön Orbán, mert akármilyen is az a "baloldal" még mindig biztos jobb, mint bármilyen Orbán kormány. A történelem bebizonyította, nemhogy nem jobb, egyenesen rosszabb. Gyurcsány megcsinálta. Ugyanazt, amit Orbán. Egy a tábor, egy a zászló, O1G, mindenki jöjjön, aki változtatni akar. És ez elment odáig, hogy már a Jobbik is ott van. Érti kedves Olvasó, ezt nem is részletezem. Egy baloldali ember alapból nem szavazna egy olyen összefogásra, amiben ott van a DK-MSZP-MOMENTUM-LMP-PM, mert ez is már minden, de nem baloldali. De biztos ami tuti, még behúzták a Jobbikot is. A fő probléma ott van, azzal a személlyel aki mindezt tető alá hozta. Az elvek nélküli Gyurcsány Ferenc. Ő és Orbán szimbiózisban léteznek. Egyik sincs meg a másik nélkül. Ha Gyurcsány Klárástul, mindenestül eltűnne a politikából, Orbánnak meg lennének számolva a napjai. Mert ő Gyurcsánnyal szemben tudja csak saját magát pozicionálni, egyik a borsó, másik a héja. Vica versa így nézne ki, ha Orbán eltűnne akkor politikailag azt Gyurcsány sem élné túl. Vak, aki ezt nem látja.

Saját magammal viaskodok. Már rég eldöntött tény volt, erre az ellenzékre nem szavazok. Amikor szó volt róla, hogy a Jobbik is jön az országot megmentő összefogásba, akkor elgondolkodtam. Lehet a Fideszre kéne szavazni. Mert ezt mégsem hagyhatom szó nélkül. Hogyan számolok el a baloldaliságommal, nem mások, hanem saját magam előtt, ha ide szavazok. Számomra az O1G nem elég hívó szó, és mindeféle morális elvekkel szembe menne az, ha baloldaliként ide szavaznék. Ma megváltozott a véleményem. Soha nem gondoltam volna, de ha szavaznék, akkor a Fideszre. A kormányváltás első lépése az, hogy ellenzéket kell váltani. És fel kell építeni, újra kell pozicionálni a magyar baloldalt, s annak helyzetét. Szégyellnem kéne magam? Miért? Ha élek a szavazati jogommal az a baj, mert az ellenzékiek kikiáltanak Fidesz-bérencnek. Ha nem szavazok, miért van ez a jogom?

Persze nem szabad elmenni szó nélkül Szanyi Tibor ISZOMM pártja mellett. Ha ők nem fognak lepaktálni ezzel az összefogással, és kiállnak saját elveik mellett, és lesz jelöltjük, akkor részemről megérdemelnek egy X-et.

Ám addig még sok víz lefolyik a Dunán. Jelenleg ez a három opció néz ki egy baloldalinak: Nem megy el szavazni. Leszavaz a Fideszre. Kivár és szavaz az ISZOMMRA.

Kedves egészségére mindekinek. Vagy, hogy stílszerű legyek: Prost!

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2416362210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása