Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Rendet a fejekben

Nulladik rész

2021. január 24. - Frank S. Casetti

Ez a nulladik rész, ami egyfajta függelékként szolgál, illetve egy minden, további ehhez kapcsolódó írásomhoz beágyazott "szótárként", ami folyamatosan bővülni fog.


Ezzel a sorozattal elkezdem felvenni a harcot a neten terjengő retardált dolgokkal, az összeesküvés-elméletekkel. Nem fogok mindennel IS foglalkozni, mert csak az elmúlt három napban annyi Fake News-t olvastam, hogy gyakorlatilag végtelen mennyiségben lehetne gyártani a cáfolatokat, ellenérveket.

Amikkel biztosan nem fogok foglalkozni:
Nem akarok körüljárni gyilkosságokat (kivéve Kennedy esetében, mert az szorosan kapcsolódik a QAnon mozgalomhoz). Hogy ki, kit és miért öletett meg. Nem fogok foglalkozni a Holdra szállással sem, mert a Mythbusters-ben már cáfolták, hogy kamu lenne és az bőven elég. Nem akarok foglalkozni a Titaniccal sem (igen, van elmélet arra is, hogy nem a Titanic süllyedt el és arra is, hogy nem baleset volt, hanem biztosítási csalás). Alapvetően a 9/11-el sem, mert mindkét oldalban látok rációt, illetve az olyan mérhetetlen nagy faszságokkal sem, mint hogy hova tűnik a lélek miután mindmeghaltunk. Lesznek, amiket csak röviden cáfolok és inkább arra megyek rá, hogy milyen veszélyes tud lenni egy-egy ilyen elmélet.

Hogy pontosan mikkel kapcsolatban fogok írni, azt előre nem tudom megmondani én sem, mert ha meg is tervezném előre, hogy ma az oltásokkal kapcsolatos elméleteket cáfolom, holnap a "nem létező" klímaváltozást igazolom, úgysem tartanám magam a tervhez. Illetve nem is fogok tudni mindent IS tételesen cáfolni és a legtöbb esetben nem is célom, mert ha hiszitek, ha nem, én imádom az érdekes konteókat. Azokat, amiken el lehet gondolkodni. Az ilyenek esetében eszembe nem jutna az egyik, vagy a másik oldalra állni. Inkább csak körüljárva a kérdést, a bizonyítékok ismeretében elfilozofálok a dolgon.

A 24.hu tökéletesen elmagyarázta, hogy mi áll ezeknek a dolgoknak a hátterében. Érdemes elolvasni a cikket.


Jogos a kérdés: Annyian szólaltak már fel ezek ellen, akkor én miért teszem félre a politikát, a top listákat, mindent (kivéve a ciprusi naplót), emiatt?
A válasz egyszerű: Mert ezek az elméletek egy ideig-óráig viccesek. De amikor már emberéleteket követelnek, amikor megfékezett járványok térnek vissza miattuk, amikor a hívők a Capitolium-ban tapossák két lábbal a demokráciát, akkor tenni kell ezek ellen. Még, ha nem is látok sok esélyt a győzelemre, megteszek mindent, amit csak lehet. Így tartom helyesnek.


A SZÓTÁR:
- Chemtrail
A repülőgép kondezcsíkja, ami nem tűnik el azonnal. Az elméletek szerint vegyszert és/nehézfémet permeteznek valójában.

- Deepfake
A deepfake videók fejlett CGI-t és MI-t használva újraalkotnak bármit/bárkit és azt adhatnak a szájába, amit csak akarnak. Sajnos ezeket nehéz lebuktatni, sokan pedig nem is foglalkoznak vele, inkább elhiszik. Egyébként a manipulált képek, megrendezett felvételek, szándékos félrefordítások is idetartoznak.

Az egyik legjobb példa a szándékos félrefordításra tavaly volt, Trianon kapcsán. Íme:

Azóta az Index utána járt és leleplezte a csalást.

- Deepstate
Az a világméretű szervezet, ami ellen Trump van. Egy pizzériából irányított, pedofil hálózat. Tagjai világsztárok (pl: Tom Hanks), a pápa, de minden baloldali politikus is. Mondhatni a pedofil háttérhatalom.

- Fake News
A mainstream médiát tartják annak, de a Fake News oldalak valójában a teljesen hiteltelen, összeesküvés elméleteket gyártó, like vadász oldalak. Nem nehéz kiszűrni őket. Alapvetően clickbait címeket adnak az írásoknak, majd elkezdik tolni a hülyeséget. Néha még azt is leírják, hogy itten nagy bizonyítékok vannak, de soha nem mutatnak, semmi érdemit. Sokszor valódi híreket is felhasználnak, hogy hitelesebbek legyenek, illetve hiteles portálok neveit is szeretik annyira copyzni, amennyire lehet. Itthon nagyjából 146 ilyen oldalról tudok. A HVG folyamatosan bővülő listája, itt olvasható.

- GMO
Genetikailag Módosított Élölény. Nem nagy titok, hogy szigorúan szabályozzák a GMO-t mindenhol a világon. A mezőgazdaságban a legelterjedtebb, mivel ennek az eljárásnak köszönhetően a növények/állatok sokkal rezisztensebbek. Növények esetében arra is van precedens, hogy a GMO eljárásnak hála megnövelték a növény tápértékét, állatok esetében pedig olyanra, hogy a GMO sertés ürüléke sokkal környezetbarátabb lett más disznóékhoz képest, mert csökkentették a foszfát tartalmát.

- Konteó
Nem összekeverendő az összeesküvés elmélettel. A konteó szó a konspirációs teória szavak összevonásával jött létre. Aki kitalálta, ő úgy jellemezte, hogy ez nem egy elméletben való, elvakult hit, hanem egy-egy elmélet értelmes megvitatása, körüljárása.

- Összeesküvés elmélet:
Egy olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött egy általa megnevezett csoport, ember áll.

- Mainstream média
Bármelyik olyan portál/csatorna/újság...stb, ami előtérbe van helyezve és természetesen a Háttérhatalom pénzeli. Vagy Soros. Vagy Gyurcsány. Tök mindegy. A lényeg, hogy a hiteles oldalakra értik ezt.

- Új világrend
Az egyik legnépszerűbb elmélet. Gyakorlatilag a szocializmust helyettesítik ezzel a szóval (az ezzel kapcsolatos írásban kifejtem miért).

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6216401588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása