Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

A két kedvenc boomer mondatom

2020. november 11. - Frank S. Casetti

Komolyan, imádom a boomereket!

Szerintem nincs olyan ember, aki nem tudná, hogy mit jelent a „boomer” kifejezés, de ha mégis, annak itt egy gyorstalpaló: Angol eredetű szleng szó, amit az 1941 és 1965 között született generációra használtak eredetileg, ezzel utalva a megugrott születésszámra. Ma már inkább a neten használják és leginkább „Ok boomer” kifejezésként, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy „Köszi a véleményt, de senkit nem érdekel”. A kifejezés mögött az a gondolat áll, hogy a boomer generáció nem ért a modern dolgokhoz. Önző, élvhajhász, nem törődöm hozzáállásával pedig tönkretette a Földet és cserbenhagyta a következő generációt, ezért a vita is értelmetlen vele.
Ennek pedig valljuk be őszintén, van némi, hangsúlyozom NÉMI igazság alapja. Elég csak azokra gondolni, akik tíz évvel ezelőtt magasról és vastagon leszarták a környezetvédelmet, azzal érvelve, hogy „Minek foglalkozzak vele? Úgysem érem meg a következményeit!”. Egyrészt tévedtek, mert rengetegen megérték, de még mindig nem kaptak észhez, másrészt pedig, ha magára nem is, legalább a gyerekeire, vagy az unokáira gondolhatna.
Amikor pedig egy boomert elkap a gépszíj, akkor kiéli vágyait a Facebook-on és olyan világi hülyeségeket fog írni, aminek igazság alapja nem sok van. Ebben a cikkben pedig a két kedvencemet fogom darabokra szedni.

 

„Vissza kéne hozni a sorkatonaságot! Majd ott megnevelik a mai fiatalokat és a fiúkra is ráférne, mert lassan már menstruálnak!”
Én nem vagyok katona viselt ember, de édesapám igen. 23 évet szolgált a Honvédségnél és mesélt dolgokat, illetve gyerekként gyakran bevitt magával. A legemlékezetesebb az volt, amikor elmondta, hogy nem egymást szívatták az emberek, hanem azok a vidékiek voltak a legnagyobb taplók, akik kaptak egy kis hatalmat a kezükbe.
Persze, tudjuk, hogy téged megnevelt a katonaság, leöntöttek gázolajjal és felgyújtottak, te voltál a legjobb, kaptál Bíbor Szívet is, a Bátorság Érdemrendjével is jutalmaztak, mert hősiesen megetted a sárgaborsó főzeléket, lehettél volna tábornok is, de nagyvonalúan visszautasítottad, és azt is nagyon jól tudjuk, hogy te is voltál fiatal, de tiszteletlen sosem. Az egész úgy, ahogy van egy kurva nagy hazugság.
Ahogy a legtöbb, boomer generációban felnőtt embert, úgy azokat sem a katonaság nevelte meg, hanem a nagyon laza gyermekvédelmi törvények adta lehetőségek és a szülők. Azok a szülők, akik gyakorlatilag mindenért verték a gyerekeiket, örökbe fogadtak, vagy hat másikat, hogy legyen egy kis ingyen munkaerő otthon, cserébe kaptak enni és volt hol lakniuk. Kérdés, hogy jobb volt-e ez, mint a lelencház. Természetesen tisztelet a kivételnek.
Nem a katonaság fogja megnevelni a gyereket és nem is a bántalmazás, hanem a szülő. A szülő felelőssége, hogy felnevelje, gondozza, vigyázzon a gyerekére és az ő felelőssége az is, ha valaki egy tiszteletlen sutyerák lesz. Nem elég megszülni egy gyereket, hanem fel is kell nevelni. Foglalkozni kell vele, törődni kell vele és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobbat nyújtsa neki. Nem egy kibaszott okostelefont/tabletet kell a kezébe nyomni és ezzel letudni a foglalkozás részt. Nem a médiának kéne példát mutatnia a gyerek életében, hanem a szüleinek. És akkor talán nem lenne ennyire elbaszott a mai generáció és nem kéne senkinek azt olvasnia/hallgatnia, hogy vissza kéne hozni a sorkatonaságot, mert az majd mindent IS megold. Szóval, kedves szülők kérlek benneteket a közösség nevében, hogy foglalkozzatok rendesen a gyerekeitekkel és na hagyjátok, hogy egy elbaszott gyökér legyen!
(Itt is tisztelet a kivételnek. Hála égnek rengeteg olyan fiatal van a generációban, akit nem a média és okos dolgok neveltek ki)

 

„Ez lett a férfidivat 2020-ban!” (vagy az éppen aktuális évben)

szablya_akos_ceremoniamester_wwwceremoniamesteredhu_gucci_20169.png
A második kedvenc kijelentésem. Ez mindig egy olyan kép mellé van írva, ami a kifutón készült és jellemzően kommentekben megbeszélik egymással, hogy mennyire el van kurvulva a fiatalabb generáció, vissza kéne hozni a sorkatonaságot…yadda, yadda, yadda.
Életemben talán egyszer, ha kommenteltem egy ilyen kép alá, és ahogy ott is, most is elmondom, hogy azok nem a valóságot tükrözik. Egy kifutóra készült ruháról beszélünk, aminek az a célja, hogy megmutassa, hogy éppen mi zajlott le a tervezője fejében. Ezek nem utcai viseletre készülnek (persze ezt már nehéz kilogikázni). A divatot már rég nem a divattervezők irányítják, hanem a média. Elég csak Justin Bieberre gondolni. Ő volt az, aki divatba hozta az ülepes gatyát, amiben úgy néz ki az ember fia/lánya, mintha egy nagyon komoly hasmenéssel nem jutott volna el a WC-re.
004.jpg

Megkérdeztem egy divattervezőt is, hogy helyes-e a felvetésem, akitől ezt a választ kaptam:

Igen. Az ilyen viselhetetlen darabokból álló darabokat direkt csinálják. Vannak külön ilyenek, amiknek a lényege a figyelem felkeltés, a reklám, vagy csak éppen kiélte az őrült vágyait a tervező. Viszont a többi ruhakollekciója teljesen rendben van és hétköznapi viseletre alkalmas. A gyakoribb verzió az, amikor egy normál ruhakollekció közé tesz be pár ilyen szettet őrült szettet, hogy megtörjék vele a bemutatót és ne unja halálra magát a néző.

Szóval nem az a divat 2020-ban (vagy bármikor máskor), amit megosztottál. Csak egy gyökér, fasz vagy és nem tudsz gondolkodni...

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4616282394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása