Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Terhes vagyok!

Amúgy nem

2020. május 30. - Frank S. Casetti

A közösségi oldalakkal együtt jöttek az emberek a selfie-vel, a kajafotókkal, a semmit mondó jó reggelt posztokkal, az időjárás jelentéssel. Emberek millió próbálják felépíteni a saját bulvárjukat, próbálnak híresek lenni és exhibicionista módon kiárusítani a saját életüket, mintha a csak a VV-ben lennének. Akarva, akaratlanul, de az életük minden mozzanatát lenyomják a torkunkon.

 

Facebook-on ma a következő kép jött velem szembe:

eznxf8hwkaaflo6.jpg(Nem saját kép)

A kommentelő alpáriságát leszámítva, igaza van.

Reggeli közben miért kell nekem egy lehugyozott pálcikát látnom, miközben pörgetem az idővonalat? Miért kell vadidegen embereknek elmesélni, hogy terhes vagy?

Persze, most lehet mondani, hogy "De mi van, ha egy ismerőse írta oda?". Szerintem ennek gyakorlatilag nulla százalék esélye van, mert az ember a közösségi oldalakon olyan emberekkel veszi körbe magát, akiket ismer, akikkel jóban van, nem pedig rosszindulatú személyekkel.

Ilyen alpári, ennyire suttyó, ennyire lelketlen szülőket még nem láttam. Kivéve egyet, Fásy-t, aki a saját lányával énekeltette el a partnercége hotelének a katalógusát. Ezek a szülők, akik ilyeneket posztolnak és kényszeresen megosztják másokkal, hogy terhesek, olyanokkal is, akiket nem érdekel a dolog, semmi mást nem csinálnak, csak eladják a terhességüket pár felszínes gratulációért vadidegen emberektől és pár like-ért. Ez lett a valuta, ez mutatja meg a ma közösségi média világában, hogy mennyit érsz. A kommentek és a like számok.

Ha már kiposztolod, hogy várandós vagy, akkor sírva könyörgöm, ne egy lehugyozott pálcikát kelljen már néznem akarva/akaratlanul, mert ennél közönségesebb már csak akkor lehetsz, ha felteszed a szülésedet, amit apuka levideózott. Alapból semmi értelme ilyen képet posztolni, mert elvetélhetsz szülésig még legalább tízszer. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor ugyanezen kommentelőktől várod a felszínes vigaszt és a szomorú reakciókat.

Ha valóban adsz valamit a véleményedre, akkor az nem egy rövid poszt, vagy egy komment lesz. Ahelyett, hogy egy ilyen gyomorforgató posztban jelented be mindenkinek, inkább indíts egy blogot/vlogot/podcast-et, ezeket mind tudod álnéven csinálni, arc nélkül, ha nem akarod vállalni. Mond el benne, hogy hogyan éled meg a terhességet, hogy mit mondott az orvos, hogy milyen vitaminokat szedsz, hogy hogyan készülsz a gyerek születésére, és ezzel legalább segíted a tapasztalatlan kismamákat. Sőt, hova tovább! Ha ügyes vagy és elég sokan kattintanak rád, akkor simán jöhet belőle egy kis plusz pénz, mert eladhatod a lelkedet valamelyik gyártónak, hogy promótáld a termékeit. Ezt sokkal jobban megemészti bármelyik jó ízlésű ember gyomra, mint a pálcikádat.

Annak sem látom sok értelmét, hogy valaki elmegy terhesfotózásra, mert ebből valaki csak rohadt nagy üzletet csinált, majd felpakolod a közösségi oldalakra, hogy "Lány lett, Béla lesz a neve". Engem nem érdekelnek a pálcikáid, nem érdekel a terhesfotózásod, nem érdekel a szülésed, nem érdekelnek a cuki talpacskák. Rakj fel képet a gyerekről, miután megszületett (és azzal se ess túlzásba, nem kell szívatni szerencsétlen gyereket). De ne közvetlen utána, mert a zabkásám azonnal visszajön körbenézni.

És mondhatjátok, hogy "Ne foglalkozz vele!", "Görgesd tovább!", de kérdem én: Azzal, hogy nem veszek tudomást róla, hogy tovább görgetek, megszűnik ez a fajta közönségeskedés? Nem. Ez csak akkor szűnik meg, ha egyszer, s mindenkorra tudatosítjuk az ilyen emberekben, hogy NEM VAGYUNK KÍVÁNCSIAK ARRA, AHOGY ELADOD A TERHESSÉGEDET ÉS A GYEREKEDET PÁR LIKE-ÉRT ÉS KOMMENTÉRT, SEM ARRA, AHOGY VÉRMAMISKODTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6715729612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása