Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Berki Krisztián miniszterelnök akar lenni

Nem lesz reméljük

2020. június 03. - Frank S. Casetti

Berkitől megszokhattuk, hogy arrogáns, buta, sötét és primitív. Valahol Kulcsár Edina alatt van, de még nincs annyira mélyen, mint a NERlegények.

Tavaly decemberben hozta le a Velvet, hogy Disneyland-ből üzent az Édes Élet "sztárja". Ebből kiemelném a fontosabb részleteket:

Natkó nagy álma, hogy találkozhasson az ott „élőkkel” élőben.

Berki Krisztián idézőjelbe tette a fenti mondatban az élőkkel szót, hogy egyértelmű legyen, hogy ő tudja, hogy Miki egér igazából nem egy élő személy. Ha nem teszi idézőjelbe, lehet, hogy azt gondoltuk volna, hogy Berki Krisztián erről mit sem tud, szóval jobb az egyértelműség!

Ha ezt idézőjelbe kell tennie, mert nem hiszi el, hogy valakinek nem egyértelmű, akkor benne van a hiba, nem is kicsi.

Összerakjuk a pártot, én leszek a miniszterelnök-jelöltje. Akárhogy is, 2022-ben bejutunk az országgyűlésbe. Tudom, hiszen sikerre vagyok ítélve, egyszerűen hiányzik belőlem a hiba.

Na ez viszont már megérdemli, hogy bővebben kifejtsem. Ebből az idézetéből sugárzik az együgyű, arrogáns, egoista, nárcisztikus, felsőbbrendűség érzet. Ahogy a Velvet is mondta, biztos felbuzdult az őszi választási eredményen, elvégre mind a 4.047 szavazója rá fog szavazni '22-ben. Ha nincs benne hiba, akkor hogyan lehet, hogy ősszel nem nyerte meg a választásokat?

Ez a "Hiányzik belőlem a hiba" mondat engem nagyon magával ragadott. Kicsit kutakodtam a bulvár legalján és feltérképeztem az életútját.

Kapusként kezdte karrierjét, amire teljes joggal lehet büszke, elvégre egy gólt sem sikerült hárítania. Aztán a Fradi első embereként egy 6 milliárdos adócsalásba keveredett, amit egyébként nem rég el is ismert. A "valóság" showkban feltűnő celeb (továbbra is: Celeb az, aki nem csinál semmit, de az rohadt jól néz ki) egyre több botrányt tudhatott maga mögött. Például, amikor "polgárpukkasztó" módon aranyrudakkal csapatta az Édes Életben. Utóbb kiderült, hogy azok valójában csak festett hungarocell tömbök voltak. Ezt Puzsér Róbert szóvá tette, majd a Berki azzal házalt a médiában, hogy bepereli a kritikust, ami várat magára, de nagy eséllyel nem fog megtörténni.

Tavaly olyan szekunder szégyenérzetet váltott ki az emberekből a kampányvideójával, amit csak Alekosz tud egy-egy bejegyzésével a Facebook-on. Itt jegyezném meg, hogy a "ValóVilág" győztes Alekosz semmi mást nem csinál, csak feltűnősködik, mert amúgy a lőtéri kutya nem foglalkozna vele.

Ahogy írtam, a főpolgármesteri választást elbukta (hála mindennek, ami szent), de most nagyobbat álmodott. Felesége, Berki Mazsi így nyalta tisztára a seggét az indirekt cikkében:

 „A férjem pártot akar alapítani. Teljesen független lesz és új irányt akar mutatni az embereknek. Sokan beszélnek politikáról: jobboldal, baloldal, de senki nincs azzal tisztában, hogy mi mit jelent, vagy mit takar. Nem csak a politikusok, de az emberek sem tudják, hogy mit szeretnének” – magyarázta Berki Krisztián felesége, aki merész kijelentést tett és egyben egy ígéretet is S. Tóth Mártának adott videóinterjújában.

A politikának vannak olyan pontjai, amit nem tartanak be. A politikusok ígérnek valamit, de nem tartják be. Krisztiánt igyekszem mindig a földön tartani, ezért is mondom neki, hogy csak olyat mondjunk, amit meg is tudunk tartani és alá tudunk támasztani. Szerintem Krisztián miniszterelnök lesz 50 éves korára. Ki is ráz a hideg, amikor ezt mondom.– jelentette ki Berki Mazsi.

Most már Krisztián is beállhat azok sorába, akik eladták valamelyik rokonukat egy kis hírnévért, egy kis seggnyalásért, aprópénzért. Mellesleg vicces ezt úgy olvasni, hogy mindenki tudja, hogy Berkit a Fidesz támogatja. Ahogy a kis lábhoz szoktatott "ellenzéket" is.

Két évvel ezelőtt volt egy autóbalesete, amikor lekoccolt egy BKV buszt. Egész eddig tanú volt az ügyben, de nem rég rabosították és gyanúsított lett. A 24.hu szó szerint idéz tőle:

Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett. Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni. Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe.

 

Megmondom őszintén, hogy ezt a fajta arrogáns, nárcisztikus, már-már a pszichopátia határát súroló stílust elviselhetetlennek tartom. Nem akarok egy olyan országban élni, sőt egy olyan világban, ahol Berki Krisztián kijelentheti, hogy ő lesz az ország miniszterelnöke. És nem is bíznám rá ezt a fajta tisztséget, a múltjára való tekintettel. Egy gombóc fagyit nem bíznék rá, amíg lehajolok bekötni a cipőmet. De hát ezek alapján ki tenne ilyen hülyeséget?

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4415738800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása