Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

A büntetés nem megoldás

2020. július 03. - Frank S. Casetti

A kormány megszavazta az iskolarendőrséget, akik testi kényszert, gázspray-t, rendőrbotot és bilincset is használhatnak.

 

Ismét a büntetés mellett döntött a kormány, amikor arra gondolt, hogy az iskolai agresszió ellen fel kell lépni, ami hibás döntés volt. Hibásan mérte fel a helyzetet és hibásan járt el, mert a büntetés nem megoldás egy ilyen kérdésben.

 

A törvényjavaslat szerint ezek az iskola rendőrök a rendőrség irányítása alatt, külön rendészeti szervként jön létre, akik pedig ott teljesítenek szolgálatot, közfeladatot ellátó személyeknek fognak minősülni és tanítási időben, az intézmény területén van csak intézkedési jogosultságuk. Kényszerítőeszközöket alkalmazhatnak, mint a rendőrbot, gázspray, bilincs, testi kényszer, de fegyver nem lesz náluk. Ha mindez nem lenne elég ijesztő, azoknak, akik munkába állnak, nem is kell kilencven napig a vizsgát letenniük, így vizsga nélkül is dolgozhatnak. Azt pedig mind tudjuk, hogy semmi nem veszélyesebb, mint egy unintelligens ember, aki azt hiszi, hogy elképesztő nagy hatalmat kapott a kezébe, ő törvény és mellé agresszív is.

Azon kívül, hogy a megoldás biztos, hogy nem ez, mert azok az intézmények, ahol túlnyomó többségben bántalmazások történnek, mind a diák-diák, mind a diák-tanár, mind a tanár-diák esetben, nem a jó hírű budai iskolák, ahova azok a diákok járnak, akik a döngöltpadlón szocializálódtak, akik már gyerekként is az agressziót, a szegényéget látták és abban nőttek fel, hogy az erősebb kutya baszik. Az ilyen diákok számára a legfontosabb, hogy normális körülmények között tudjon élni, ne egy putriban lakjon, tizenkét másik emberrel. Nem azt mondom, hogy kapjanak még több támogatást, mert az sem megoldás, hogy a mélyszegénységbe szülést támogatjuk, hanem azt, hogy a szüleiket és őket is zárkóztassák fel. Nem élet senki számára a gyerek nevelés, a kormány támogatására várva, vagy jobb esetben egy gyárban robotolni, minimál bérért, három műszakban.

Az iskolarendőrséggel, az egyenruhával és azzal, hogy mekkora jogkört kaptak semmi mást nem csinálnak, mint tovább növelik a feszültséget az ilyen emberekben. Tovább növelik a félelmet azokban az emberekben, akik amúgy is rettegnek, hogy nincs jövőjük és tovább növelik azt a látszatot, hogy a Párt szent, a Párt sérthetetlen és a Párttól rettegni kell.

A valódi probléma ezzel nem lesz megoldva. Úgy érzem, mintha a kerítésem rossz állapotban lenne és ahelyett, hogy újat vennék, mert az költséges, inkább foltozom, ameddig csak lehet, néha lefestem, hogy újnak tűnjön, de hosszútávon ez nem jelent megoldást....

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4115980228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása