Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Az internet legaljasabb söpredéke

A nyelvtannáci

2020. június 25. - Frank S. Casetti

Amióta van net mindenhol, azóta mindenki tartalmat oszt meg a másikkal, mindenki a saját bulvárját csinálja és a falusi Marika néni, Bivalybasznádalsófelsőkülsőbelsőről úgy meséli el az élete minden szegmensét, mintha bárkit is érdekelne és mindezt botrányos helyesírással. És megjelennek ők…

 

A net legidegesítőbb lényei a nyelvtannácik. Ezek azok az emberek, akik leszarják a tartalmat, leszarják, hogy kik írták, a lényeg, hogy beleköthessenek a formába. Elvégre, ha a tartalommal nem tudsz mit kezdeni, nincsenek érveid ellene, akkor a formába kell belekötni. És ez teljesen független attól, hogy valaki nem tud írni, vagy csak egy-két elütése van az illetőnek. a Lényeg, hogy oda lehessen fröcsögni azt, hogy mennyire hitványan tud írni. Konkrétan tartalmilag nem áll valami stabil lábakon a világnézete. Konkrétan a mi védelmében hívja segítségül a hogyant. Arról van szó, hogy pontosan értjük, hogy mit mond a posztoló, de nem akarjuk érteni ennek általában tartalmi oka van, és mivel azt nem tudjuk megvédeni, ezért rácsúszunk a nyelvhelyességre.

letoltes.jpg

De mi is a nyelv lényege? A Tartalom átadása. Megszólni valakit apróbb hibák miatt, olyan mintha a beszédhiba miatt szólná meg valakit. Ha tartalom érthető és átmegy, nem minden második szó van rosszul leírva (pl, muszáj helyett muszály és hasonlók), akkor nincs semmi probléma vele. Nyílván vannak, akik kényszeresen figyelnek az ilyen dolgokra, de ismerek rengeteg olyan embert, akik magas intellektussal rendelkeznek, mégsem figyelnek erre ennyire, mert számukra is a tartalom a lényeg.

Ti, nyelvtannácik olyan hitvány alakok vagytok, annyira kártékonyak, hogy arra szavak nincsenek. Kicsit úgy érzem ilyenkor, mintha azzal foglalkoznék, hogy az Index milyen helyesírási hibákat vét és akkor még véletlenül sem fog átjönni a progresszív tartalom.

Mellesleg, ha ennyire jól megy a leírt szöveg kijavítása, miért nem vagyok nyelvtantanárok?

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4215943106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilla18 2020.09.21. 09:09:31

Nem érzem magam nyelvtannàcinak, de ha egy cikkben még azt sem tudjàk helyesen leìrni, hogy boltba vagy boltban, az igenis bàntja a szemem, és inkàbb nem olvasom tovàbb. Lehet hogy velem van a gond, de ez nagyjàból olyan érzés, mintha valaki azt ìrná, kettő meg kettő az három.
süti beállítások módosítása