Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Top 10 legmegalázóbb lekoptatás

Szubjektív lista

2020. június 11. - Frank S. Casetti

A listát egy lekoptatás ihlette, ami elég kellemetlenül érintett és ennek örömére összeraktam egy szubjektív listát, a végére pedig betettem egy randimat is. A listát a legenyhébbtől a legmegalázóbbig olvashatjátok.

10. Kicsit merészebbnek hittelek.
Mikor már sínen vagy, mint József Attila, de a partnered hirtelen visszalép és nem hajlandó veled első alkalommal dugni, ezért kell valami indok, amivel lekoptathatod. Elvégre minek pazarolnál rá egy randinál többet, ha van helyette harminc másik?!

9. Maradjunk csak barátok.
Magyarul: Tinder képeken máshogy néztél ki, de ezt nem merem megmondani. Ezzel a mondattal nem csak a másik felet alázod meg, hanem saját magadat és a barátság fogalmát is. Egy barátság nem arról szól, hogy néha felhívod és dugsz a másikkal! Egy barátra minden helyzetben számíthatsz, ha hajnali kettőkor hívod fel, hogy "Figyelj! Leszarom hol vagyok, csak gyere értem!”, akkor ott lesz, mert tudja, hogy hol keressen! Ha a barátod olvasná, hogy ezt írtad egy potenciális partner jelöltnek, akkor elsüllyedne szégyenében, hogy így megalázol egy fogalmat és őt is!

8. Jó volt veled beszélgetni, mert rájöttem, hogy az exemet szeretem.
Itt minimális gerincet mutat az, aki lekoptat, mert habár megaláz, de nem egy mondva csinált indokkal, hanem egyszerűen nem lépett még tovább. A probléma ezzel az, hogy soha nem is fog tovább lépni és mindenkinek ezt fogja mondani, akit nem tud az exe szerint idealizálni, mindenkit elküld egy kis szenvedésre, mert miért is jönne össze valakivel, aki nem olyan, mint élete szerelme, aki nem egy idealizált kép?

7. Túl jó vagy hozzám.
Elküldöd a Pokolba, azt mondod, hogy szenvedjen, de egy pillanatra elhiteted vele, hogy ő a jobb, ő túl jó és ezért nem is kell szenvednie. Elhiteted vele, hogy ő a kegyes angyal, te pedig a rusnya szörnyeteg, éppen ezért nem is lehettek együtt, mert ő túl jó egy rusnya szörnyeteghez. Melyik mesében jött össze az angyal a nagy, ronda szörnnyel? Egyben, de ott sem angyalról van szó, hanem egy halandó hercegnőről.

6. Bárkit megkaphatsz, miért pont én?
Mutasd meg neki, hogy mennyire önbizalomhiányos vagy látszatra. Valójában arról van szó, hogy már meg volt az illető és többet nem is akarsz tőle, de nincs annyi gerinced, hogy elmond neki, mert egy igazi féreg vagy.

5. Nem állok még készen egy kapcsolatra
Soha nem is fogsz készen állni és nem is lenne semmi baj ezzel a lekoptatással, ha nem lenne ott a "még” szó. Ezzel azt mondod, hogy sajnos ez csak az italtól a dugásig tartott. Ez van. Másokat évekig csalok, de téged két hét alatt elhasználtalak, szóval még jól is jártál és ne érezd magad szarul emiatt. Elvégre nem állok még készen egy komoly kapcsolatra és megóvtalak magamtól is. Ez az a színtiszta hazugság, amivel burkoltan, de azt mondod, hogy kurvára nem akarok veled kapcsolatot, de nem érsz annyit sem nekem, hogy ezt elmondjam.

4. Bárcsak mi ketten lennénk a világon.
Ez egy tipikusan olyan lekoptatós duma, ami hasonlít a "Még nem állok készen egy kapcsolatra”. Ugyanazt jelenti mindkettő gyakorlatilag, de utóbbi nem megalázóbb. Mindkettő azt jelenti, hogy vagy te és van a többi nő, ezt mérlegre tettem és sajnos nem áll jól a szénád. Amúgy is, hogy várhatod el tőlem, hogy én köteleződjek el?! A világnak kéne alkalmazkodnia hozzám! Hogy lehetnék kapcsolatban, ha lemegyek az utcára és mindenhol puncikat/faszokat látok, így nem lehet dolgozni!

3. Nem vagyunk egy szinten.
Ezt barátom, Róbert rendszeresen megkapja. Főleg az értelmiségtől, akik felsőbbrendűnek érzik magukat és lenézik a munkája miatt. Vagyonőrként dolgozik, de emellett van egy emelt fizika, történelem, matek és angol érettségije, nyelvvizsgával. Az értelmiség a munkája alapján ítéli meg, pedig értelmesebb, mint azok, akik romkocsmákban ülve beszélik ki egy sör mellett, hogy mit tennének, aztán mennek vissza a mókuskerékbe. De persze esélyt sem adnak neki, mert a sötét, buta, tanulatlan alkoholistával azonosítják. Ez a mondat okozza a legtöbb kisebbségi érzetet, emiatt hiszik sokan magukat kevésnek ehhez a világhoz és emiatt utálják sokan az értelmiséget is. A felsőbbrendűség érzet, akár csak a náciknál. De míg az ő esetükben a fehér volt az uralkodó faj, addig itt a papír mutatja meg mennyit érsz. Ha pedig nincs minimum egy diplomád, akkor nem érsz semmit és létjogosultságod sincs.

2. A passzív-agresszív.
Ez nem konkrét lekoptatós duma, de ezzel találkozom a legtöbbször. A nők elvárják, hogy a férfi kreatív legyen, ne csak egy „Szia! Mizu?”-t írjon, amikor ismerkedni akar, amiben igazuk is van, mert ki mondaná el egy vadidegennek, hogy mi van vele? Senki. De amikor valaki veszi a fáradságot és kitalál egy kreatív szöveget, energiát fektet abba, hogy valóban humorosnak és kreatívnak lásd, majd te lerendezed azzal, hogy elolvasod, de válaszra nem méltatod, akkor egy olyan dolgot teszel, amivel saját magadat is leköpöd. Meddig tartana megtisztelni valakit annyival, hogy „Ne haragudj, nem vagy az esetem”?! Meddig?! Mennyi ideig tart ezt leírni mobilon? Tíz másodperc?! Tíz másodpercnyi tiszteletet nem tudsz megadni valakinek, de te elvárod, hogy nőként/férfiként bánjanak veled, hogy tiszteljenek, de ugyanezt te nem vagy képes megadni, mert egy szarházi, gyáva alak vagy. És ez a jobbik eset. A rosszabb, amikor már beszélgettek egy ideje és egyszer csak eltűnik, mert annyira gyáva, annyit nem érsz neki, hogy megmondja, hogy nem passzoltok össze!

1. Felkereslek, ha szingli leszek.
Ez ihlette az egész listát. Ez az a legmegalázóbb lekoptatás, amit valaha hallottam. Ennél gerinctelenebb, ennél hitványabb dumával még nem találkoztam. Ez azt jelenti, hogy most épp kapcsolatban vagyok, de majd egyszer szar lesz (vagy már az), de eszembe sem jutott, hogy kilépjek belőle és újat kezdjek, elvégre úgy megszoktam, azt a szart, ami most van. Annyira komfortosnak érzem ezt a nyakig érő, hullámzó, világi híg fost, hogy nem fogok a kedvedért kilépni belőle, hiába tudom, hogy melletted nagyobb eséllyel leszek boldogabb! Miért lépnék ki belőle?! Mi olyat tudsz nekem nyújtani, ami miatt megérné? Elvégre mi van, ha nem működne? Akkor miattad, a bizonytalan miatt itt hagytam egy biztosat. Szar, de legalább biztos.

 

+1. A randis sztori.

Ez megint csak nem lekoptatós dolog, de elmesélem az esetet. Egy társkeresőn ismerkedtem meg a csajjal és el is mentünk randizni. Beültünk a kávézóba. A következő volt:
Csaj: Tényleg liberál-szocialista vagy?
Én: Tényleg. (akkoriban az voltam)
*csaj feláll és elsétál*
*kihozzák a két kévét*
Én meg csak néztem, mint hal a szatyorban. Az egész randi tartott három percig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3715804798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chris Colombo2 2020.06.12. 20:04:47

szerintem a lekoptatás nem megalázó, kitalál valamit, ami esetleg nem igaz, de igazából csak azt szeretné h ne legyen köztetek semmi. Az, hogy valaki szeretne valamit a másiktól, a másik pedig nem azt szeretné, és szeretné megszakítani a kezdődő kapcsolatot, az nem megalázó.
Megalázó az, amikor kinevet... az esik rosszul, mikor a képembe nevet, az összes ismerősének röhögve mesél rólam...

szánmonoxid 2020.06.12. 20:49:32

Nem tudom, mi a baj azzal, hogy néha felhív dugni.
A barátokkal kapcsolatban pedig túlzott elvárásaid vannak, ne lepődj meg, ha mindben csalódni fogsz, mert ők veled ellentétben épeszűek, és nem álomvilágban élnek, hanem a valóságban.

Egyébként saját tapasztalatom szerint a nők leginkább 2 dologra hivatkoznak:
- nincs meg a szikra (vegyél öngyújtót, baszd meg, abban van)
- nem működik a kémia (a faszom se akar vegyész lenni, elég, ha dugunk)

HellsAngel 2020.06.12. 21:10:59

+1 ahhoz, hogy nem kell ezt ilyen erzekenyen es feszulten lereagalni. Ha valaki magarol allit ki szegenysegi bizonyitvanyt, az nem a te problemad. (Errol mindig a "vadasznak kepzeled magad, pedig a kukaban turkalsz" mondat jut eszembe.)

Ugyanigy lehetne meselni azokrol az embertomegekrol, akikkel, ha megprobalnal a pszichologiai tankonyvekben megismert modon szakitani (menj el veluk valahova es beszelgess veluk legalabb 2 orat, gyaszoljatok egyutt, osszatok meg egymassal az erzeseiteket), akkor az istennek se ertenek meg es ragadnanak rad, mint a kutyagumi, azzal a megrogzott gondolattal, hogy ebbol meg lesz valami. Alaptechnika, hogy ha valakit helyre akarsz tenni, akkor le kell oltani az egojat, pl. azzal, hogy durvan meg kell serteni. Tetszik vagy nem, millio egy elethelyzetben bevalik, mikor valaki nem veszi a lapot.

Es ha nem tudsz eleget nyujtani a csajoknak, akkor nem, nem a vilag a gonosz es igazsagtalan, egyszeruen benned van a hiba. Tudom, csavokent nagyon fontos, hogy legyen egy csalad, amire lehet fesziteni, meg egy asszony, akit neha be lehet allitani a sarokba, ha rossz kedved van, es erre nagyon ra is kell gorcsolni, mert kulonben depresszioba esnek a szuleid, hogy nem jonnek az unokak. Pedig ha mindezzel a mentalis energiaval vegiggondolnad a dolgokat, lehet, hogy minden sokkal jobban van ugy, ahogyan van.

ZV 2020.06.12. 21:14:18

liberál-szocialista rész esetében érthető, hogy lelépett :)))))))))))))))

szánmonoxid 2020.06.12. 21:16:52

@HellsAngel:
Igaz, nagyon szemetek ezek a csajok, pedig megmondhatnák a szemébe, hogy ronda vagy, büdös és kövér. Ezek meg itt szépelegnek meg hazudoznak. Szörnyű.

dekoninckxx 2020.06.12. 21:37:36

A +1 érhető, köszi, hogy elmondtad. Szeretnék találkozni a csajjal, nincs meg az elérhetősége?

De nyugi, mindez fordítva is megtörténhet. Pl. jobber vagy? Igen. Durr, egy jonbhorog, aztán hívja a fekete barátját, és le kell térdepelni előtte.

szánmonoxid 2020.06.12. 21:49:22

@dekoninckxx:
A négerek közt is rengeteg a jobbos. Főleg az egykori amerikai déli államokban, ott az túlnyomó a többség. Érdekes módon a demokraták ott inkább a fehérek.

Tartalom 2020.06.12. 22:17:26

@szánmonoxid: magam elé képzeltem amint a néger rendőrnek skandálja a fehér hogy "Le a fehérekkel.." mint a Csupaszpisztoly 33 és 1/3-ban Drebin főhadnagy...

Tartalom 2020.06.12. 22:18:45

@ZV: hát ez valahol szerintem is érthető.

Nao Nakai 2020.06.12. 22:23:45

Figyelj drága poszter. A fenti listából csak egy dolgot tapasztaltam, néhány eset más volt. Ezekből tanultam, és a tanultakat hasznosíottam. Én egy egész éjszakás fűtés után megkaptam a lánytól, hogy "Te olyan kedves, okos, normális fiú vagy. Miért nincs neked barátnőd?".
Ezen már csak nevettem. Sok esetben a férfiak vagy a nők nem tudják mit akarnak. Főleg a társkeresőkön nem. Ezen kár is vergődni. Lépj tovább. Aki így utasít el, azzal úgy sem lett volna jó. Tudod, az emberek nem merik elmondani hogy "élőben" nem tetszel neki, ezért mondanak egy faszságot, és közben úgy gondolják, hogy ezzel nem bántottak meg. De, azt tették, de az nem érdekli őket. A saját lelkiismeretük fontosabb, mint a te lelked, vagy érzéseid. Az ilyen válaszok mögött sok minden van. Lehet, hogy írásban, telefonon beszéltetek, és akkor benne is megmozdult valami, de aztán személyesen talált olyat ami neki nem tetszett. Egy fals faszsággal önmaguknak is hazudhatnak. Letagathatják, hogy "titokban" szimpatikus voltál.... Hidd el, nem mindegyik bunkóság, vagy tahóság. Van olyan is. Az ex-es az olyan. Ennek is meg van az oka. Lényeg, hogy tojni rá. Amikor pedig azt mondja: Legyetek barátok, jó. Legyetek. Ha esetleg felhív (nem fog, te még nem keresed) akkor egyszerűen megmondod, hogy sajnálom annyi dolgom van, hogy nincs időm még a barátaimat sem.

Hauptrichter2 2020.06.13. 00:02:58

Ha nincs meg az alap szimpátia, akkor nincs mit tenni, jön a virágnyelv, ami nem öröm, de tudomásul kell venni. Ez van és SENKI NEM HIBÁS.

J.W. Booth 2020.06.13. 03:39:11

Szegény +1 es lelépett csajnak jól telenyomták a fejét a komcsi jelmondatokkal.
"Aki nincs velünk, az ellenünk van" és társaik.
Így aztán leegyszerűsítették az életét, megkímélvén a szabad kommunikáció és gondolkodás képességétől. Tusványoson biztos egyszerűbben ment volna.

kolomparlole1114 2020.06.13. 05:14:28

Még mindig jobb ha liberálszoci, mintha zsidókommunista elmebeteg lenne mint Brendel Matyika.

Burgermeister 2020.06.13. 08:02:28

+ veled almodtam de nem volt jo

pizo 2020.06.13. 09:08:36

"de emellett van egy emelt fizika, történelem, matek és angol érettségije, nyelvvizsgával."

Már az egyetemi végzettség sem ér szinte semmit sem, az érettségi meg kezd lassan olyanná válni, mint nagyon régen a 4 osztály. Alap.

Zoli

nincs1agy 2020.06.13. 11:35:31

Komolyan ez a diplomás-nem diplomás problematika. Senki nem fogja elkérni a papírt a randin. Ahogy az emelt szintű érettségit sem. Más kérdés, hogy egy érettségivel plusz nyelvtudással sem kell feltétlenül vagyonőrkén dolgozni. Lássuk be, hogy nálunk ez egy ciki foglalkozás.

never again 2020.06.13. 13:14:58

@Nao Nakai: ezért köszi, ezt jó volt olvasni :)

2020.06.13. 14:23:39

Ha ilyen okosakat kérdezel, miért nézel hozzá ilyen bután?

2020.06.13. 14:25:53

Bocs, de nem vagy hozzám elég magas dimenziós.

szánmonoxid 2020.06.13. 14:40:06

@Tartalom:
Kevered a jobbost a rasszistával. Kurvára nem ugyanaz.
Mintha Semmilyen Zsolt utálná Orbánt csak azért, mert az cigány. Hátha így megérted.

szánmonoxid 2020.06.13. 14:46:16

@nincs1agy:
Na igen, ha valaki úgy mutatkozik be, hogy BKV-ellenőr, onnantól az értelmesebb csajokat az sem érdekli, ha a Harvardon, a Stanfordon meg az MIT-n szerzett diplomát, csak itthon nem tudta honosítani, azért csinálja ezt a munkát.

(Ami a diplomát illeti, van olyan angoltanár ismerősöm, aki Angliában élt vagy 15 évig angol élettárs mellett, teljesen anyanyelvi szinten van, ott járt egyetemre és szerzett angoltanári diplomát, de hazaköltözése után magyar középiskolákban nem taníthat, mert nem hazai diplomája van, amelynek állítólag az angol nyelvű irodalom tanítása is része, ő meg azt nem tanult. Kénytelen volt elmenni nyelviskolába tanítani, ahol bár bizonytalanabb a munka (mikor hány csoportot kap), de mondjuk 3-szor annyit keres, mint középiskolában keresne, szóval annyira nem basztak ki vele, csak röhejes maga a rendszer.)

Egon Krenz 2020.06.13. 23:31:22

Posztolónak csak annyit mondanék, hogy a visszautasítás sosem lesz jó. Ezek a visszautasítások, diplomatikusak de ebből eredően nem igazak. Csúnyábban mondva 'kegyes hazugság'. Egyetlen kivétel a hármas pont a 'nem vagyunk egy szinten'. Az egy őszinte, ebből eredendően sértően bunkó beszólás.

El kell dönteni melyiket szeretné az illető. Én szerintem az előbbi a jobb. Azt kell megtanulni dekódolni.

Pipas 2020.06.14. 09:33:48

@szánmonoxid: "Egyébként saját tapasztalatom szerint a nők leginkább 2 dologra hivatkoznak:
- nincs meg a szikra (vegyél öngyújtót, baszd meg, abban van)
- nem működik a kémia (a faszom se akar vegyész lenni, elég, ha dugunk)"

Segítek, ezek azt jelentik, hogy rájöttek mekkora bunkó vagy. ;)

Dan da Man 2020.06.14. 09:41:45

Sajnos a visszautasítás a legfájdalmasabb emberi tapasztalat - mindegy milyen szinten, esetben, kontextusban.
Gyakran nem azért mondanak ilyeneket nők (és férfiak), mert hazudni akarnak, hanem mert el akarják venni az élét a dolognak. Mert igen, valóban fájóbb azt hallani, hogy nem tetszenek a fogaid, mondjuk. Vagy egyéb olyan dolgok, amikről az illető nem tehet. És emberünk számára mégis zavarók. (Ehhez mindenkinek joga van.)
És akkor még ott van az is, amikor az ember nem is tudja, hogy mi baja van a másikkal.

Szóval nem feltétlenül rosszindulat van az ilyen helyzetek mögött. És bár szarul eshet a lekoptató-szöveg, sokan az igazságot még kevésbé tudnák tolerálni.

Fiatalkoromban rosszul esett, amikor felhívtam egy lányt, és arra a kérdésre, hogy nincs-e kedve elmenni valahova, ő azonnal közölte, hogy "csak mint barátok". (Életem legrövidebb kosara volt, kicsöngéstől válaszig nem telt el 15 másodperc.)
Akkor ez kurva szarul esett.
Ma már azt mondom, hogy ez volt a legjobb, mert ezzel nem üldögéltem hajnali 3-ig valahol, mire kibökte, hogy neki van valakije. (Hogy tényleg volt-e, vagy hogy mi derült ki éjfél és 3 között, ami miatt ezt tartotta jónak mondani - nem tudom.)

Szóval próbáld meg a dolog jó oldalát nézni - hogy nem akarnak belédgázolni. És fogd fel úgy, hogy az egész egy cirkalmas "nem". És menj a következőre...

Pipas 2020.06.14. 10:47:45

@Dan da Man: "hogy mi derült ki éjfél és 3 között, ami miatt ezt tartotta jónak mondani - nem tudom"

Meg kellett várni a számlát... :D

TakeMeCloser 2020.06.14. 12:39:51

@Pipas: ez csak annyit jelent hogy nem Tőled nedvesedik

szánmonoxid 2020.06.14. 19:25:03

@Pipas:
Faszfejkém, esetedben biztosan így van, bár amekkora tahó vagy, szerintem szóba sem állnak veled, mert már az arcodról lerí messziről, hogy egy büdös kis bugris vagy.

Sadist 2020.06.18. 10:31:00

A +1-es teljesen jogos volt. Egy liberálszocival nem kell szóba állni, a csaj helyesen cselekedett.

Bolyhoskulcstartó 2020.07.20. 13:11:33

Ezek a lekoptatások, mind kegyes hazugságok. Nem akarnak a másikkal együtt lenni, de többre tartják annál, mint hogy csak kiadják az útját és hellószevasz. Nem akarják a másikat megbántani egy "kellesz a bánatnak" dumával.

Matyika Ápolója 2020.09.07. 12:08:29

"Csaj: Tényleg liberál-szocialista vagy?
Én: Tényleg. (akkoriban az voltam)
*csaj feláll és elsétál*"

Most ezzel mi a gond? Úgy érezte, hogy a világnézetetek nem illik össze, ami tényleg fontos egy normális kapcsolatban. Nem tetszett neki, ez van, van aki fideszessel nem szexel :D

Matyika Ápolója 2020.09.07. 12:35:07

@Tartalom: De hát van is ilyen :D Most, a BLM-es tüntetések közben :D

9gag.com/gag/aBmwQMN
süti beállítások módosítása