Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Most majd jól meggazdagszunk!!4!!44!

2021. augusztus 25. - Frank S. Casetti

Nem, igazából nem fogunk meggazdagodni….

Hol is kezdjem…? Épp a YouTube-on böngésztem a kedvenc macskás videóimat, hátha találok valami űbercukit, amin nevetgélhetek, amikor is az egyik videót megszakította EZ:

Nna, mondom, öt perces reklám, nem ugrom át, megnézem mi a szitu.

Az elején a csaj elmeséli nekem a sanyarú sorsát. Az anyja belehalt a szülésbe, ezért pedig ő volt a hibás (az apja szerint), 16 volt, amikor lefalcolt otthonról, majd elkezdett három helyen is dolgozni (16 évesen), hogy el tudja tartani magát. Idősebbeknek jelezném, hogy nem kellenek a felcsillant szemek. Nem kapált, nem a bányában volt, sorkatona sem volt és a telefont nyomkodta csak, de biztos, hogy nem dolgozott.

Majd elmondja (tovább sanyarítva sorsát), hogy jó szar volt, de legalább nem verte az apja. Helyette dolgozott három helyen (még mindig 16 évesen) és mivel a sulit nem mondta, nyugodtan feltételezhetjük, hogy oda nem járt. Viszont az érdekes, hogy hogyan tudott ennyi idősen kivenni egy albérletet. Vagy, ha nem tudott, hol lakott? Nem volt gyanús senkinek, hogy 16 évesen nem az apjával van? Nem kérdezősködött senki?

Majd jött az ÁTTÖRÉS! Találkozott a Blahamákon egy hajlékonnyal, aki pár száz forintos drogra lejmolt lóvét, de helyette egy kajára lett megvendégelve! Ezután a drogos dzsipó elmondta a dekoratív nőnek, hogy amiért ilyen kedves volt vele, a karma ezt majd jól visszaadja neki. El is vitte a csajt a Hős utcába, ahol prostit csináltak belőle és boldogan élt, míg meg nem halt a sok kábszitól. Slussz-passz. Nem... Valójában nem ez a sztori vége, pedig ez sokkal jobb lenne, mint ahova az egész ki akar lyukadni. Szóval a hajlékony bácsi elmesélte, hogy mennyire kurva sok pénze volt, de rosszat tett és csöves lett. Mondjuk mindegyik ezt mondja. A rutinosabb csak simán piára kér. Vagy a Déliben vonatjegyre, mert Vácra akar eljutni. A DÉLIBŐL! (megtörtént események alapján)

Másnap reggel a csaj kapott egy ajándékot az ajtaja elé. Feltételezhetjük, hogy a csövestől kapta, itt pedig megállnék és megkérdezném, hogy nem kezdett el gyanakodni? Ki követhette hazáig? Ki tudja, hogy hol lakik? Nem veszélyes ez egy kicsit főleg, hogy nem az apjánál van és fiatalkorú? Nem félt, hogy valaki lebuktatja? Az ajándék csomagban (mert azt mindenkinek csak úgy az ajtaja előtt szokták hagyni és akinek szánták, az gyanútlanul kinyitja) pedig megtalálta a karkötőt, amit felvett és nem tudta megmagyarázni azt a bizsergő érzést a testében, pedig rém egyszerű. Vagy kegyetlenül baszhatnéka volt, vagy a statikus elektromosság valamilyen módon végig járt a testén… Vagy lehet, hogy a gerincoszlopán volt a már a tingler!

Ami ezután jött az pedig maga a CSO-DA! A főnök lehetőséget látott az iskolázatlan, 16 éves csajban, ezért előléptette és néhány hónap múlva megint kapott egy előléptetést. A jó szop… izé teljesítményért. 16 évesen elég pénzt keresett, hogy vegyen magának egy villát és első osztályon repülhessen mindenfele a világban, mert ez volt az álma mindig is. Mondjuk elgondolkodtató, hogy melyik cégnél dolgozhat, ahol fiatalkorúként, nyolc általánossal ilyen pozíciót kaphat. Ha valaki tudja, jelezze, mert kidobom a diplomámat és inkább oda megyek dolgozni.

Aztán jön a mélypont…. Szegény lány, a vietkongoknál elhagyta a bizsuját, majd másnap felhívták, hogy bizony a cég csődbe ment és ő munkanélküli lett. Képzeljük el ezt a beszélgetést:


- Szia! Figyelj, az van, hogy tök jó munkaerő vagy, meg minden, de mivel elhagytad a bizsudat, mi csődbe mentünk egyik napról a másikra és ki vagy rúgva. Jó? Nincs harag, igaz? Remélem megérted.

Melyik az a cég, amelyik szó szerint egyik napról a másikra becsődöl? Ez nem így megy… De ezzel még nincs vége az önsanyargatásnak! Kiderült, hogy (feltételezhetően vietnámi, orosz, vagy kínai) hackerek áldozata lett a csaj és leszipolyozták a bankszámlájáról az összes zsetont, így máris ugyanolyan hajlékony lett, mint a drogos dzsipó, akinek nem vett drogot. Ez az ő karmája. Ahelyett, hogy feljelentést tett volna, vagy felhívta volna a bankot, hogy mi történt, ahelyett, hogy megtette volna a megfelelő lépéseket, mit csinált?! Na mit?! Pontosan! Elment a Hős utcába és egy drogüzemet kezdett el irányítani! Nem… Valójában az apja nyomdokaiba lépve, gyakorló alkoholista lett. Mondjuk felmerült bennem az a kérdés is, hogy honnan volt pénze piára? Oké, tarhált az Örsön. De miért nem adta el inkább azt a kurva nagy házát (vagy adta ki), hogy pénzhez jusson és talpra tudjon állni?

Szóval így élte a csövesek életét a csaj, amikor is felhívta egy volt kollégája, hogy az orra alá dörgölhesse, hogy neki mennyire pöpecül megy minden, mert kapott egy olyan bizsut és azóta rohadt sok pénze, rohadt sok piája, drogja és kurvái vannak. Amúgy szerintem is ez kell egy olyan embernek, akinek romokban hever az élete. Hogy hallja, hogy másoknak mennyivel jobb. Igaz, ez a csaj meg is érdemli…

És most jön a fordulópont! Most jön a lényeg! Hát a csajnak eszébe jutott, hogy bizony neki is volt egy olyanja és azóta szar az egész, amióta elhagyta. Csak, hogy mindenki értse: Elhagyta, munkanélküli lett (mert csődbe ment a cég), lenyúlták a pénzét, a házával nem tudjuk mi lett, piálni kezdett és még az orra alá is dörgölték, hogy másnak mennyivel jobban megy. Mindez egy hét eseménye, és ahogy követtem a reklám idővonalát, a csaj még mindig 16!

Szóval felment a netre, rendelt magának vagy harmincat, és amikor felvette, akkor megint jobbra fordult minden, egy hét alatt beindította a vállalkozását )melyik vállalkozás indul be ilyen rövid idő alatt?!), amivel a mai napig is milliárdokat szakít (16 évesen), de nem a Hős utcában.

Szóval ma sem fogunk meggazdagodni. Viszont én hiányolok valami fontosat a reklámból, amit igazán belerakhattak volna. Ahhoz, hogy legyen valamid, nem ártana dolgozni, nem csak bizsukat hordani. Gondolom, amúgy van egy (vagy több) ilyen karkötője Jeff Bezosnak ,Elon Musknak, Bill Gatesnek és a világ leggazdagabb embereinek is. Elvégre ők sem a munkájuknak köszönhetik a sikereiket, hanem egy llyen szarnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5016670536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása