Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Magyarországon nincs Halloween....

Mert itt Németh Szilárd van

2020. október 26. - Frank S. Casetti

Minden évben, így most is megy a hisztike Facebook-on, szóval itt egy Halloween-i gyorstalpaló, hogy végre mindenki be foghassa a pofáját és ezen is tovább léphessünk.

Mi az a Halloween?

A Halloween eredetileg egy Kelta ünnep. A hitük szerint Október 31-én a halottak szellemként térnek vissza, hogy megszállják az embereket, ezért jelmezekbe, álruhákba öltöztek, maszkokat hordtak, hogy ne ismerjék fel őket. Később, amikor rengeteg ír ment Észak-Amerikába, vitték magukkal a hagyományt és ott is kialakult ez a szokás, majd ötvözték a saját szokásaikkal is, így lett a beöltözős, bulizós, csoki kunyerálós, tök faragós hagyomány.

 

Mikor van Halloween?

Október 31-én. Mindenszentek November elsején van, halottak napja pedig November 2-án.

 

„Magyarországon nincs Halloween! Itt mindenszentek van!”

A mélykeresztény, hetero, fehér férfiak és nők, akiknél sértődékenyebbek nincsenek és olyan nemzeti érzésűek, minden évben tele posztoljak a Facebook-ot azzal, hogy „Magyarországon nincs Halloween!” yadda yadda yadda. A fenti, rövid magyarázóból kiderült, hogy náluk nagyobb faszkalapok nincsenek a világon. Egyrészt itthon nem Halloween van, hanem Fidesz. Másrészt, mivel mindenszentek egy nappal utána van, még csak nem is állja meg a helyét a sivalkodásuk. Egyszerűen csak annyira irtóznak bármitől, aminek semmi köze a magyarsághoz, hogy arra már szavak sincsenek. Pedig, ha kicsit belegondolunk, akkor nálunk is volt/van ilyen ünnep, csak más céllal, de a farsang bizony ugyanolyan beöltözős, „bulizós” téma, mint a Halloween.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy itthon valóban nem a legnépszerűbb „ünnep”, de ettől függetlenül van. Létezik és az emberek szívesen öltöznek be jelmezekbe, szívesen buliznak és a kereskedelmi/vendéglátó egységek is ki tudják használni, hogy plusz forgalmat generálhassanak.

Végsősoron: Ha akkora fasz vagy, hogy számodra nincs Halloween, csak mindenszentek, akkor azt tartsd meg magadnak, mert a dátumok nem stimmelnek és senki nem kíváncsi arra, hogy hogyan akarod elbaszni másnak a boldogságát.

Mellesleg, idén szabadnapos asztronauta leszek. Ez azért jó, mert csak civilben kell lennem. Vagy Vasember. Felveszek egy fehér pólót, amin rajta van a vas vegyjele.
Ha pedig tippelnem kéne, akkor a Covid lesz idén a legnépszerűbb jelmez.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7116258546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása