Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Mikor és miért indexel a villamos?

7KÖZNAPI

2020. október 06. - Frank S. Casetti

Gyerekként (és manapság is) gyakran láttam, hogy a villamosok indexelnek. Megkérdeztem a BKK-t és most végre választ kaphatunk a kérdésre!

 

A villamosok indexelnek, ha egymásnak köszön két villamosvezető, de egyéb helyzeteket nem nagyon tudtam elképzelni, elvégre a kötött pályán ki ne látná, hogy kanyarodni fog?  Kivéve elágazódás esetében, például a Szabadság-hídnál.

A BKK erre a kérdésemre a következő választ adta:

A villamosvezetőnek a KRESZ vonatkozó előírásai szerinti esetekben kell irányjelzést adnia.

 

KRSZ 29. § Irányváltoztatás, irányjelzés

 

(2) Az irányváltoztatást – ide nem értve a körforgalmú útra történő bekanyarodást – a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni. E rendelkezést kell alkalmazni a körforgalmú útról történő letérés esetében is. A jármű vezetője egyéb esetben (pl. útkereszteződésben kanyarodó főútvonalon való továbbhaladás esetén) is adhat irányjelzést, ha ezzel továbbhaladási irányáról a közlekedés más résztvevői számára többlettájékoztatást ad, az irányjelzés azonban megtévesztő nem lehet.

 

Szóval most már megtudtuk ezt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr216230050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása