Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Covid-napló

Második rész

2020. október 06. - Frank S. Casetti

A Covid napló második része. Az előzményeket itt olvashatjátok.

A tünetek már önmagukban elég rosszak voltak: az állandó magas láz kimerítő, étvágyam egyáltalán nem volt, alig tudtam kikelni az ágyból, a fejem úgy fájt mintha valaki egy szöget akarna átnyomni rajta folyamatosan…de mindez semmi a lelki oldalához képest.


Nem vagyok egy szorongó típus, de a gondolattól, hogy lehet hogy megbetegítettem a 82 éves nagymamámat, és arra kárhoztattam a legjobb barátaimat, hogy legalább 10 napig ne mozduljanak ki otthonról - jobb esetben 10 nap, ha nem mutatnak tüneteket - ez még az én acélos idegrendszeremet is kikezdte. Ha ez esetleg túl kellemes és megnyugtató képsor lenne, akkor éjjel a 39 fok feletti lázzal való küzdelem közben még beférkőzhetett az agyamba az is, hogy ha rosszabbul leszek, akkor a lőtéri kutya nem jön majd a segítségemre.


Ha esetleg ettől nem érzi magát elég nyomorultul az ember, akkor ott van még a többi ember rettegése. Lehet hogy a baltás gyilkosok és hasonló torz lelkű atkák örülnek, amikor félelmet látnak a másik ember szemében, de a legtöbb embert szerintem hozzám hasonlóan inkább csak szomorúsággal tölti el, ha a szerettei vagy akár csak a random ételfutárok tekintetéből arra a következtetésre jut, hogy ő lett a zombis horrorfilmek főszereplője - a szörny oldalról. Ez is egy újabb adalék, ami miatt ez az egész hercehurca csak még rosszabb lesz - lelkileg.
Az egyik igazi hős, akivel találkoztam, az a mentős volt, aki a mintát vette tőlem. Nem csak hogy nem rémüldözött, de még arra is volt energiája, hogy mindent elmagyarázzon, és mondjon néhány biztató szót, pedig neki egy csomó potenciálisan COVID + ember torkát kell piszkálgatnia. Maga a procedúra amúgy elég kellemetlen. Két órával a mintavétel előtt tilos enni, inni, fogat mosni, szájat öblögetni, rágózni. Két mintavevő pálcával vesznek mintát - az egyiket a torkába nyomják le az embernek, öklendezésig. A másikat az orrába nyomják fel addig, amíg ki nem csordul a könny a szemünkből. Az egyetlen jó dolog amit evvel kapcsolatban el tudok mondani, hogy a fogfúrással ellentétben legalább gyorsan vége van. Ha pedig megtörtént a dolog, akkor megkezdődhet az őrjítő várakozás a teszt eredményéig.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7716229242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása