Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Az Index kiemelt

2020. június 13. - Frank S. Casetti

Kiemelte az Index az előző bejegyzésemet, amiért nagyon hálás vagyok, de most reagálok erre.

Az Index kiemelésének hála, hatalmas népszerűségre tett szert a Top 10-es bejegyzésem, de... Ez nem azt jelenti, hogy jó, amit csinálok! Ezek csak kattintások! Ez nem azt jelenti, hogy én leszek a  Pulitzer-díjas író, hanem azt, hogy valakinek tetszett, azonosulni tudott vele és ezért megosztotta, hogy több emberhez jusson el. De ez ettől még nem lesz jó. Nem fog ezért a fejembe szállni a dicsőség, hogy "Én vagyok a Csodagyerek"!

Ezzel el is jutottam a köszönet mondáson túl a mai témámhoz, a művészekhez, akiket felkapnak, akár tehetségkutatók, akár közösségi platformok által.

Ezek a művészek valójában nem mutattak fel semmit, nem tettek le szakmailag semmit az asztalra, csak valaki felkapta őket. A USNK esetében a hipszter goblin, ByeAlex, Justin Bieber esetében a YouTube-ra feltöltött videó alapján ki tudja hány manager (ezzel egyébként tönkre téve a teljes gyerekkorát, láthatjuk az eredményét).

Megfigyelhető, hogy ezek az egyslágeres csodák, akiket tömeg gyártanak a médiában, az első dalukba (jobb esetben lemezükbe) sokat tesznek bele, valóban odateszik magukat, valóban szenvedéllyel csinálják és élvezik, amit csinálnak. Majd megkapják a médiától és néhány elnéző kritikustól, hogy ők mekkora király dolgot hoztak létre és máris azt érzik, hogy mostantól bármit csinálhatnak, az ugyanolyan király lesz, mert a média úgyis isteníteni fogja őket. Így a legtöbb esetben már egy szart adnak ki a kezükből, ami vállalhatatlan, de ezek után le is szoktak csúszni és mennek a levesbe. A USNK miután megnyerték az X-Faktort kettő, vagy talán három számot "csináltak", ami milliós kattintást generált, majd eltűntek és most nem rég tértek vissza, de egy klipjük sem hozott ennyit. Ahogy a tavalyi X-Faktor győztese, Ruszó Tibi is eltűnt a süllyesztőbe. 

Sajnos már háttérbe szorultak azok a valódi tehetségek, akik valóban szakmailag tudnak valamit, akik valóban autonóm művészek és miután kapnak egy jelzőt, pl.: A Csodagyerek, akkor nem elszállnak maguktól, hanem elkezdenek szorongani, hogy annak megfeleljenek.

Szeretnék színvonalas blogot csinálni és ennek megfelelően írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr615808240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2020.06.14. 15:22:01

Egyetértek! – mindamellett, hogy az én írásom most is a címlapon van. De én is tudom, hogy ez csak pillanatnyi állapot, holnap (vagy még ma este) megy a levesbe. Ahhoz, hogy ismerjenek (megismerjenek, elismerjenek, keressenek) folyamatosan kell olyat alkotni, hogy meg is jegyezzenek. Ráadásul a véleményedet olyan formában kell közreadni, hogy akkor is vállalható legyen, (a stílusa, hangvétele) ha a téma esetleg valaki számára „érzékeny”. Sőt, emiatt az illető az esetleges ellenvéleményét nem feltétlenül irodalmi stílusban fejti ki.
süti beállítások módosítása