Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Az abortuszról és a Vérmami jelenségről

2020. május 29. - Frank S. Casetti

Az élet körforgása azzal kezdődik, hogy megfoganunk, aztán megszületünk. De vannak esetek, amikor a születés elmarad egy abortusz miatt. Kinek és mikor van joga eldönteni, hogy abortuszhoz folyamodhat-e valaki, vagy nem?

 

Mint egy négy éves kislány apja sem abortuszpárti, sem –ellenes nem vagyok. Pontosan tudom, hogy mekkora felelősség egy gyermek és mennyi lemondással, anyagi kiadással jár. Így utólag belegondolva nem bántam meg, de lehet jobb lett volna később. Persze most sincs okom a panaszra, ahogy a kislányomnak sem.

Az abortusz mindig nehéz kérdés egy nő számára, lelkileg megterhelő, fizikailag szintén. Elképedve szoktam látni a neten, főleg a Facebook-on a Kisbabanapló oldalon, hogy anyukák mennyire kirekesztőek azokkal szemben, akik az abortuszon gondolkodnak. Ennek a rosszabb változata, amikor úgy ítélkeznek az illető felett, hogy leírja, hogy védekezés mellet esett teherbe, de nem akarja megtartani. Ilyenkor olyan érvekkel jönnek, hogy „Tartsd meg, örökbe is adhatod”, „Miért nem adod örökbe?”, de a kedvencem: „Aki szexel az számítson rá, hogy teherbe eshet, ha nem védekezik”. Mégis milyen jogon mered megkérdőjelezni a döntését?! Milyen jogon próbálod meg rávenni arra, hogy tegye ki a testét egy terhességnek és egy szülésnek?! Ki vagy te, hogy ilyet merj kérni, sőt hova tovább ilyet merj parancsolni neki?!

Azt a fajta felelőtlenséget én sem tudom megemészteni, amikor egy tini lány mindenkivel összefekszik és nem védekezik. De amikor valakit megerőszakolnak, vagy nem kívánt a terhessége védekezés mellett, miért kényszerítsük bele abba, hogy megtartsa? Mert örökbe adhatja?! Kit érdekel?! Fogadjon örökbe egy intézetis gyereket! Adjon neki egy esélyt a jobb életre! Ők azok, akiknek a szüleik nem megfelelő döntést hoztak, mert azt hitték, hogy igen ők megoldják.Vagy csak teljesen alkalmatlanok a szülőségre. De nem baj, nehogy abortuszt hajtson végre, mert megöl vele valakit. Ezzel sokkal jobban járt a gyerek. Fizesse meg a szülei bűneinek az árát. Arról nem beszélve, hogy az intézetis gyerekek jelentősen nagyobb eséllyel lesznek később bűnözők, tanulatlanok is maradnak sok esetben.

Ezeken túl ne szüljön valaki a döngölt padlóra. Ha nincs meg a megfelelő egzisztencia, akkor minek? Hogy felvedd a 12.000Ft családit? Hogy kapjál GYES-t, GYED-et? Cserébe a gyerekeddel baszol ki, mert nem fogod tudni megadni neki mindazt, amire szüksége van. Nem fogod tudni normálisan felnevelni és ugyanolyan felelőtlen, tanulatlan, buta lesz, mint te. Milyen jogon kényszerítesz ebbe bele valakit?!

Egyébként is, mindeninek a saját felelőssége eldönteni, hogy készen áll-e az anyaságra, vagy nem. Ha kormány elvárja, hogy 14 éves korodra te tudd mi akarsz lenni, amikor középiskolába mész, akkor én, mint civil ember jogosan várhatom el a vérmamiktól, hogy mélyedjenek el a kussban és ne ítélkezzenek mások felett, mert senkinek nincs joga hozzá.

16 éves voltam, amikor teherbe estem a barátomtól. Mindenki ellenezte, hogy megtartsuk a babát. Apámnak nem is mertük elárulni. Az ő szülei kiröhögtek, azt mondák, az ők fiuk még túl fiatal a család alapításhoz.

Éjjel-nappal csak sírtam. Anyám azzal nyugtatott, hogy az még nem baba, csak néhány csepp vér lesz az egész. Akkoriban még nem volt internet…

Mindenki azt mondta, hogy csak az én érdekeimet tartják szem előtt. Hazudtak! Mindenki a saját kényelme miatt döntött így. Senki nem akart a gyerek okozta kényelmetlenségek miatt változtatni az életén

A valasszukazeletet.hu oldalon olvastam ezt a vallomást, aminek a folytatása az, hogy elment templomba és megtért. Furcsának tartom, hogy szerinte senki nem akarta az érdekeit nézni. Ebben lehet is némi igazság, mert inkább mindenki a gyerek érdekeit nézte. 16 évesen mióta lehet együtt a pasijával? Két éve? Mennyi keresete lehet? A zsebpénze kb. Kinek szüli azt a gyereket? Magának, vagy a nagyszülőknek? Arra gondolt, hogy mi van, ha az ura lelép, mert neki ez nem fekszik? Hol akart élni vele? 16 évesen baszd meg tanuljál, ne gyereket szüljél!

 

És ti Vérmamik, akik bele akarjátok kényszeríteni szegény nőt abba, hogy igenis szülje meg a gyereket, ti akik folyamatosan azt mondjátok, hogy mennyire csodálatos a gyerek nevelés, hogy a ti gyereketek a tökéletes, ti valahogy az árny oldalt soha nem mesélitek el. Valahogy mindig elfelejtitek, hogy milyen szar hajnalban felkelni a gyerekhez, mert nem tud aludni. Nem mesélitek el, hogy milyen szar, amikor fogzik a gyerek és az egész napot átsírja, jobb esetben azért néha leáll egy kicsit. Nem mesélitek el, hogy mennyi kiadással jár, vagy hogy apuka fullra unja már a dolgot és inkább lelép. Ti semmi mást nem láttok, csak fanatikusan a gyereket, mert számotokra ez a cél. De nincs jogotok senki felett ítélkezni, vagy bűntudatot kelteni benne, mert számára nem ez a cél, mert nem érzi magát késznek, mert védekezés mellett lett terhes, mert megerőszakolták, mert nincs meg a megfelelő egzisztencia, mert apuka a terhesség alatt elhagyta. A gyerek pedig szégyenkezik, mert vele posztoljátok tele a Facebook adatlapotokat, ha pedig valami rosszat csinál, akkor ő nem lehetett, mert a te gyereked maga tökély. Szánalmasak vagytok.

A társadalom legundorítóbb marketingesei vagytok. Ugyanolyan hitványak, mint a TeleShop. Házaltok a terméketekkel (mert arra használjátok a gyereketeket), hogy mennyire jó lesz tőle az életetek, közben hipokrita módon pont ti osztjátok meg azokat a bölcseleteket, hogy mennyire jó lenne egy fél csésze kávé az első hiszti előtt. Megbuktatok, mint marketingesek és megbuktatok, mint anyák. Tudod…. Azt a gyereket nevelni is kell, nem csak hagyni, hogy majd lesz valahogy.

Csak a különbség annyi, hogy a TeleShopos hulladékot ki tudja dobni, az aki megvette, de a gyereket nem.

Mellesleg nem azt kéne támogatnia a kormánynak, hogy a döngölt padlóra születik egy gyerek, ezzel azt kommunikálva, hogy mindegy, csak szülessen a magyar.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4115729210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadrózsabokor 2020.06.13. 10:52:28

Értelemes ember nem a fosbukon "keresgél" (választ, támogatást, stb.).
süti beállítások módosítása