Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Gondolataim a Coviddal kapcsolatban

2020. november 02. - Frank S. Casetti

Folyamatosan chekkolom a Covid sztorit...

Kína és a műanyagipar
Folyamatosan chekkolom ezt a Covid sztorit és feltűnt, hogy az elmúlt két-három hónapban eltűntek a kínai beszámolók, hogy akkor most ott mi van, vagy mi nincsen. Minden fajta információ megszűnt és nem lehet tudni, hogy ott most tombol még a vírus, vagy megtalálták az ellenszert és élnek, mint hal a vízben. És hogyha tombol a vírus, azt nem hiszem el, mert ha így lenne, akkor segítséget kérnének a WHO-tól, mint ahogyan azt az elején tették. Ha viszont meg van az ellenszer és ezt nem tették közzé, akkor tulajdonképpen az a felvetés, ami összeesküvés elméletként keringett, hogy a Covid semmi más, mint egy mesterséges vírus, azért így már felvetődik az az opció, hogy ne adj isten van benne igazság és elképzelhető a történet, hiszen a világgazdaságot padlóra küldte a vírus és ennek a rohadt nagy haszonélvezője egyedül Kína volt. Főleg az ott működő műanyagipar, akik a szájmaszkokat, a flakonokat a fertőtlenítőszerekhez gyártják, meg egyéb, ilyen apróságokat. Innentől kezdve ezt meg lehet próbálni kimagyarázni, hogy mi történik itt kérem szépen?

Szájmaszkok sorsa
A szájmaszkot, akárhogyan is nézem, veszélyes anyagként, biológiai fertőző anyagként kellene kezelni. Akárhogyan is nézzük, mert ez az. Csak a kormányok magasról és vastagon szarnak erre az apró dologra, amivel újabb táptalajt adnak a vírustagadóknak. Pedig el lehetne égetni, hőenergiát lehet belőle termelni. Nem lenne környezetszennyező sem, mert erre találták ki a szemétégetőket. Oké, hogy a 90 fokot túléli még a vírus, de a tüzet már nem hiszem, hogy értékelné. Annak idején gyakorlatilag minden pestises halottat elégettek.

 

Vírustagadók
Mielőtt bárki vírustagadással, vagy konteózással vádolna: Én egyáltalán nem értékelem a vírustagadók dolgait, mert nekem meg van az a véleményem, hogy az orvostudomány az évszázadok során azért fejlődött, hogy az embereket a járványoktól, betegségektől megóvja. Erre jön egy faszkalap gyülekezet, akik ezt a több ezer éves tevékenységet felül akarják ütni, mert ők ezt jobban tudják. Jobban tudják a monitor előtt ülve, olvasva néhány megkérdőjelezhetően hiteles cikket, megnézve néhány videót, amiben azt mondják, amit hallani akarnak. Ettől tudnák jobban, baszd meg?! Orvosokat, tudósokat próbálnak kenterbe baszni, miközben nulla háttértudással rendelkeznek. Az nem baj, ha megkérdőjeleznek dolgokat, mert én is ezt teszem. Azt nem mondom, hogy nem kell megkérdőjelezni dolgokat. Például Japán ebbe bukott bele, a maga társadalmába, hogy ott tilos megkérdőjelezni dolgokat, tehát meg kell kérdőjelezni, de nem ilyen szinten! Tehát nekem egy gyógyszerész (aki a lánc legvégén van és hivatalosan nem is orvos, mert csak egy patikában ad ki gyógyszereket) ne kezdjen el ellentétes véleményeket mondani, mint egy járványkutató, aki az életét arra tette fel, hogy ezeket a kis szarokat vizsgálja. Ezek elkezdik megkérdőjelezni és az a baj, hogy a képzetlen réteg ezt két pofára zabálja, mert nekik valami magyarázat kell és mivel a kormánytól nem kapnak megemészthető és elfogadható magyarázatot (értsd: egyszerű magyarázatot), ezért ilyen faszoknak a hülyeségeit fogja elhinni és bármennyire is próbálja az ember lebeszélni erről, nem lehet. A járványtagadóknak abszolút nincs igazuk, de…

De a vírussal kapcsolatban is vannak kérdőjelek…
A legeslegelejétől kezdve követtem, és amikor Dec. 31.-én a kínai kormány bejelentette, akkor már felvetődött, hogy ez jóval hamarabb kezdődött. Aztán kiderült, hogy találtak már mintát Novemberben és az nagy valószínűséggel még előrébb vetődik. Mivel nem volt határzár, nem volt korlátozás, ez által pillanatok alatt a decemberi nagy ünnepség alatt szétterjedt ez a vírus és itt volt köztünk. Amit tavaly nagyon sokat lehetett hallani az emberektől, hogy „Nagyon keményen átment rajtam az influenza.”, „Influenzától én még soha nem voltam ennyire beteg.”, úgy nagyjából 99%-nyi szerintem és még pár ember szerint is, hogy az már a Covid volt, csak túlélték és nem volt annyira halálos az elején. De itt volt és terjedt és nekem az a furcsa, hogy járványként van definiálva. Szerintem is járvány és ismerem azokat a feltételeket, amik alapján járványnak mondhatunk egy járványt, de ha belegondolsz, egy világjárvány… Tehát ez nem annyira halálos, mint amennyire be van állítva. Félni kell tőle. Bevallom, én félek tőle, de szerintem nem az a halálos fajta, mint egy pestis, vagy spanyolnátha. Oda kell rá figyelni és ezt a kormányok részéről hibás megközelítésnek tartom, de közben meg hogyan tartasz fent egy gazdaságot, hogyan tartasz egy országot üzemben, miközben terjed a vírus? Vagy a gazdasági érdek, vagy az élet. Döntsük el.

Tavaszi verzió
Március, áprilisban a kormány jól lépett, lezárta az országot. Meg is volt az eredménye, a legalacsonyabb fertőzési ráta nálunk volt. Most bedobták a gyeplőt, mert gazdaság és meg is lett az eredménye. 1.000 fertőzött felett van a napi ráta. A helyzet az, hogy a jelenlegi helyzetet tekintve, nagy eséllyel előbb-utóbb mindenki el fogja kapni ezt a szart, viszont addig is megtehetünk mindent, hogy lassítsuk a terjedést. De én jobban félek attól, hogy a Covid-19 összehaverkodik majd valamivel, pl: H1N1-el és kicsit nagyon durvább lesz a helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8016269740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása