Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

A fotelforradalmár generáció

2020. június 19. - Frank S. Casetti

Olvasgattam a kommentszekciómat és habár nagyon ritkán szoktam válaszolni bármelyikre is, most késztetést érzek egy ezzel kapcsolatos cikk írására.

 

Az elején letisztázom, amit már eddig is: Nem cenzúrázom a kommenteket, nem törlöm őket és nem is tiltok senkit. Igaz, válaszolni sem szoktam sem pozitívra, sem negatívra. Kivéve Twitteren, ott néha írok egy-két választ.

Az a baj a kommenteléssel, hogy értelmetlen, unalmas és olyan embereket is leáltalánosít, akiket amúgy nem kéne. A kommentelők többsége nem tudja, vagy nem akarja értelmezni, azt amit olvasott, ezért véletlenül, vagy szándékosan félreinterpretálja az egészet, ami egy elég kicsinyes dolog. Csak azért, hogy a saját egoját simogassa az, hogy trollkodva topkommentet kap, hogy a tartalmat meg nem értve olyan dolgokba köt bele, mint az elütések, vagy egy-két olyan helyesírási hiba, amin az író átsiklik. Igen, rendszeresen megkapom én is ezeket.

Két dolgot kapok meg rendszeresen:
1, Milyen trágár vagyok.
Vicces, hogy engem találnak be ezek a kommenthuszárok, hogy mennyire nyersen fogalmazok, míg az olyan „tartalom” gyártókat, például Radics Peti, akiknek minden második szavuk valami ocsmányság nem. Pedig egyáltalán nem vicces, amikor valaki indokolatlanul káromkodik egy videóban. Ráadásul, aki ilyenekkel promótáltat bármit is, az a saját márkáját, a saját termékét is csak ennyire becsüli.

2, Rendszeres elütések/elgépelések.
Gyerekek, nekem nincs lektorom, nem tudok mindent észrevenni én sem. Engem ezzel megtaláltok, de egy nálam sokkal nívósabb portálnál ugyanezt nem látom a kommentekben. Pedig egy HVG-nek, egy 444-nek, egy Forbes-nek van pénze lektorra, mégis szoktak ilyen hibák lenni náluk is.

Érdemesebb lenne a tartalmat nézni és nem a keretet. Ha csak ennyibe tud valaki belekötni, az takarodjon el egy egyetemre, vizsgázzon le és legyen nyelvtantanár.

Az a baj, veletek, értéktelen kommentelőkkel, hogy ti vagytok azok, akik miatt egy MTA professzor kommentje kevesebbet ér egy témában, mint a ti trollkodásotok, amivel a színvonalat sikerül a hármas metró szintre süllyeszteni. Ha ne tudsz értelmeset kommentelni, vagy értelmezni egyáltalán egy összetett mondatot, akkor tedd meg azt a szívességet a világnak, anyádnak, magadnak és az értelmes embereknek, hogy elmélyedsz a kussban és nem olyan szintekre húzol le valamit, hogy oda még a Covid-2K19 is csak veszélyeségi pótlékkal merne lemenni, három műszakban.

A kommentelők egy különösen hitvány, megvetni való, szánalmas, ótvar fajtája a bosszúkommentelő, akinek valamilyen nézet eltérése van a tartalomgyártóval és ezért, megrögzött, fanatikus módon úgy gondolja, hogy minden kommentjének arról kell szólnia, hogy az utálatának a tárgya, az a személy, mennyire szar. Érvek persze nem tud felhozni, nem tudja szakmailag megkérdőjelezni, csak fröcsögni, olyan nyáltermelés mellett, hogy az egy pitbullra ráver, másodpercenként, hét literrel.  Ha meg akarsz bántani valakit, akkor szúrj oda rendesen, járd végig az evolúciót és fejlődj tovább egy nyomorék ebihalnál, akit még az ebihal társadalom is kivet magából, szánakozva, de még egy sikló sem enné meg, mert annyira retardáltan hülye, hogy úgy van vele, hogy „Az vagyok, amit megeszek, nem?”.

Szóval, ha nincs mondanivalód, csak tartalomnélküli dolgokat hánysz valaki kommentfalára, akkor inkább le se írd, hanem mond el anyádnak, amit kommentelni akartál. És ha van egy kis esze, akkor nem dicsér meg, hanem elgondolkodik azon, hogy miért nem moziba ment inkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7415903814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása