Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Miért nincs diktatúra Magyarországon?

Mert Viktor azt mondta

2020. május 29. - Frank S. Casetti

Ebben a cikkben elmagyarázom MINDENKINEK, igen, még az elvakult, fanatikus, jobboldali szimpatizánsoknak is, hogy miért van diktatúra hazánkban. Tételesen végig megyünk minden alap diktatúrikus lépésen és a végén ki fog rajzolódni, hogy a mai szeretett, Admirálisgenerálisunk valóban egy demokráciának álcázott, diktatúrát tart fent az országban, aminek nem kéne, hogy létjogosultsága legyen. 

Téves elképzelések
Az emberekben manapság téves elképzelések vannak a 21. század, modern diktatúrájával kapcsolatban. Mindenki az afrikai, vagy épp észak-koreai rezsimmel és intézkedésekkel azonosítja ezt a fajta politikát. Pedig jelenleg egy demokráciának álcázott, modernkori diktatúrában élünk.

Hanyatt fektetnek a lakásban a kövön, leakasztják a tömör fa ajtót és a mellkasodra teszik lapjával, majd ráállnak.
Így nem tudsz levegőt venni, akárhogy akarsz.
Ez megy egy ideig, majd aláírod, hogy beadod a földedet, állataidat, vagyonodat a közösbe.
Ez kéne újra a sok mai, diktatúra miatt síró egyéneknek.

- olvashattam egy anonim választ, az egyik internetes fórumon, amikor megkérdeztem, hogy "Miért nincs diktatúra hazánkban?".

A válaszoló tévesen a Rákosi-rendszerrel azonosítja a fogalmat és az a meggyőződése, hogy azért, mert most nincs ÁVH, nincs Fekete Volga, nem kell beadni a közösbe, máris egy szabad országban élünk.

Egy másik válaszoló azt mondta:

A kérdésre a válasz maga a kérdés. Ha diktatúra lenne, akkor a hozzád hasonlók már a böriben lennének, és nem ide irkálnák ki a hülyeségeiket

Ismételten a szólásszabadságot hozza fel érvnek a rendszer megkérdőjelezése ellen, amit mostanában láthatunk, hogyan működik. Aki kiír egy ellenzéki dolgot, azt beviszik, rémhír terjesztésért. Aki kimegy dudálós tüntetni, azt megbírságolják a rend éber őrei (most már indokot sem mondanak, csak büntetnek). Aki átmegy a piroson egy biciklivel, azt felkenik a motorháztetőre. Ezek mind-mind olyan dolgok, amik egy valóban jól működő demokráciában megengedhetetlenek.

Egy harmadik választ is idéznék, ami a kedvenc:

Szerinted?

Menj Koreába

Nagyon szívesen mennék, de melyikbe? Nem mindegy.

 

A diktatúra nyolc biztos jele

 

1. A hatalom egy ember/párt kezében összpontosul


Ki gondolta volna, hogy ez a legbiztosabb jele a dolognak? Míg a szegényebb régiókban (pl, Nyugat-Afrika, vagy Észak-Korea) leginkább egy puccsal lehet megszerezni a hatalmat, addig a jobb helyzetben lévő országokban egy választással is. Ha megnyerte az illető a választást, akkor egy laza mozdulattal, a kormánypárti többséget felhasználva átírja az alkotmányt, ahogy az neki tetszik.

Hitler esetében is láthattuk, hogy demokratikus úton is kerülhet ember hatalomra, majd válhat egyed uralkodóvá. A radikálisabbak eltörlik az ellenzéket teljes mértékben, átveszik a teljes sajtó feletti uralmat.

Nálunk az ellenzéknek van egy látszat létjogosultsága, van ellenzéki sajtó is (a kormánypárt uralja a 90%-át), mert ennek meg van az az előnye, hogy ha valaki megvádolja a vezetőnket, hogy nincs demokrácia, akkor nyugodtan tud azzal érvelni, hogy "Van ellenzék, van ellenzéki sajtó. Itt kérem demokrácia van". 
Ennek ellenére mit hallgatunk 12 év után is? "Mert a Gyurcsány...."

A diktátorok hatalomra jutásuk után általában lebontják a demokrácia legfontosabb elemeit: a szabad sajtót, a független bíróságokat, befolyásuk alá vonják az önkormányzatokat, betiltják az ellenzéki pártokat, civil szervezeteket. Ennek a "legdemokratikusabb" módja, ha átírják az alkotmányt, és olyan választási rendszert hoznak létre, amely garantálja, hogy hatalom még hosszú évtizedekig a diktátor kezében maradjon.

- írja a torimaskepp.blog.hu

 

2. A sajtó kontrollja

A következő biztos jel, a sajtószabadság megvonása. Rengetegszer hallom/olvasom, hogy Magyarországon sajtószabadság van, mert van HVG, van Index, van 444, van ellenzéki sajtófelület. Ettől függetlenül, milyen sajtószabadság az, ahol a kormánypártnak több, mint 197 online-, nyomtatott-, vizuális- és audiovizuálisfelülete van?  (Összesen, nem külön-külön, mielőtt bárki kötekedne)
Ezeken a csatornákon ömlik a propaganda, azt mondják, amit eléjük raknak. Meg is látszik, mert nem egy, nem két pert veszítettek már el, de ez is csak arra szolgál, hogy azt lássa az átlag ember, hogy igenis sajtó- és szólásszabadság van.

A történelem során egyébként rengeteg diktátor, például Ceausescu tiltotta meg az általa uralt felületeknek, hogy róla, az anyagi helyzetéről, vagy a felesége pénzköltési szokásairól írjanak.

 

3. Az ellenzék lábhoz szoktatása

Fontos egy diktátor számára (már, ha maradi), hogy ne legyen ellenzék. Egy vérbeli simán bebörtönözi őket koholt vádak alapján. Nálunk ez (még) nincsen. Helyette a kormánypárt lábhoz szoktatta őket, bevásárolta magát az ellenzéki pártokba, mert ezek azok, akik ellen nyerni tud. Ha valaki pedig lázadni mer, azt azonnal viszi be a rendőrség, rémhír terjesztésért.

 

4. Az ellenségkép, aki ellen megvédhet minket

Minden valamire adó diktátornak van egy ellenségképe, aki ellen megvédheti az országot, akit démonizálhat, akiről majd mondhatja a választások alatt, hogy ő bizony hatalmas bátorsággal, de csak az ország érdekeit figyelembe véve, megvédte a honfitársait, megvédte a népét.

Itthon ez a szerep egy jelenség, egy város és egy filantróp között oszlik el

  • A migrációs hullám
    Tényleg bárki elhiszi, hogy az a kerítés, amit a mi Bölcs Vezérünk építtetett, még 2016-ban megvédi az országot? Ne legyünk ennyire naivok.
  • Brüsszel
    Brüsszel az állandó ellenségképek egyike, annak ellenére is, hogy egész eddig ontotta magából a pénzt az ország számára, amiből van stadion, van kihasználatlan kisvasút, van Mészáros Lőrinc, van Tiborcz, ellenben nincs minőségi oktatás, nincs minőségi EÜ, nincs minőségi munka lehetőség.
    Mielőtt bárki is belém kötne, hogy "Nincs diktatúra, mert pont Brüsszel teszi ezt velünk és megmondtuk, hogy visszaadja majd a felhatalmazásit", azért adta vissza, mert az EU elzárta pénzcsapokat. Csak szólok. Még a konzervatív néppárt is ellene szavazott.
  • Soros György
    Sokat nem szeretnék hozzáfűzni....

 

5. Az erős vezető mindennél fontosabb

Bár ez inkább a személyi kultusz kialakítás, ami Észak-Koreában, Kim Jong-Un esetében dokumentumfilmekkel történt. Az egyik ilyen kedvencem az, amikor a híradó közli, hogy mennyire bűntény mentes az ország, majd levetítenek egy 3 órás dokut arról, ahogy Kim járja az országot álruhában és megoldja a még megoldatlan bűntényeket. Vagy ahogy az apjával ellátogatnak egy TSZ-be és feltalál egy prémium minőségű műtrágyát a gazdáknak.

Szaúd-Arábiában volt aki festetett magáról egy képet, amin ül egy széken, mögötte pedig Jézus mutat rá és azt mondja "Én őt választottam"

A mi vezetőnk is hasonló. Ott van mindenhol. Láthattuk a kórházakban a Covid idején, igaz egy vegyvédelmis is megirigyelhetné a védőfelszerelését, míg az orvosok szégyenkeznek, mert tudják, hogy nekik is lehetne olyanjuk, ha a Mini Putin megengedi. Ott van a téren, amikor nemzeti ünnep van és beszédet tart. Jó, ne legyünk ennyire előítéletesek, mert legutóbb buszokkal takartatta ki magát. Ott van a foci meccseken és szotyizik, mint egy átlag ember. Ott van mindenhol, szerepel mindenhol és ezzel fent tartja a látszatot, hogy ő bizony egy erős vezető, akire lehet számítani, nyomás alatt nem omlik össze.

 

6. A vezér és családja meggazdagodik

Szerintem ehhez nem kell sok mindent hozzá fűznöm. Csak pár nevet: Mészáros Lőrinc (akinek bizonyítottan nagyobb a vagyona, mint Venezuela éves költségvetése), Orbán Ráhel (aki most kapott 5 milliárdot tanácsadásra), Tiborcz István (2 milliárdot kapott kikötőre)

 

7. Irányítják az elitet

A diktatúrában fontos, hogy a vezér mellett legyen egy jól irányított elit, aki mindenben hűségesen támogatja a vezért. Érdemes közpénzből teletömni a zsebeiket. Egy diktátor a természeti erőforrásokat, az ország javait és a közpénzeket személyes vagyonként kezeli, és abból bőségesen juttat a hozzá hűséges vezérkarnak. Alig van olyan diktatúra, ahol ne fejlesztették volna tökélyre a korrupció intézményét.

Ehhez már csak azért nem fűzök semmit, mert a fenti pontokban megtettem ennek a kifejtését is.

 

8. Az oktatás hanyatlása

Végül az oktatási rendszer, amit minél lejjebb kell tartani. Minél tanulatlanabb, butább egy szavazó, annál könnyebben fogja elhinni, hogy itt bizony demokrácia van.

2010-ben rengeteg lehetőség lett volna az oktatás fejlesztésére, amit kimaradtak, és most 10 évvel később is ott tartunk, hogy papír alapon kell tanulni Wass Albertet, mert az annyira nagyon nemzeti. Az nem baj, hogy a diák lassan nagyobb tudással rendelkezik, mint a tanár, de a nemzeti értékeket őrizzük meg és ne foglalkozzunk azzal, hogy kétszáz évvel le vagyunk maradva.

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1815729198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása