Szavakban szélsőségesek vagyunk, tartalomban nem.

Ellenvélemény

Ellenvélemény

Jó reggelt! Meghoztam a kávét!

A tartalom nélküli semmit mondás legnagyobb képviselője

2020. május 29. - Frank S. Casetti

Mind ismerjük. Van, aki szereti, van aki nem, de általánosságban elmondható, hogy nagy hagyománya van a világon mindenhol és nem a selejtes Trónok Harcára gondolok.

 

Mindenhol a világon hatalmas hagyománya van a kávéfogyasztásnak, Olaszországban egyenesen rituálé, míg itthon inkább... Itthon a semmit mondás fellegvára lett. Ezek az emberek azok, akik büszkék arra, hogy egy társadalom által elfogadott függőségük van és büszkén reklámozzák, hogy alkalmatlanok az életre a reggeli kávé előtt, hogy gyakorlatilag zombiként csak motorikusan működnek, amíg meg nem kapják a napi adagjukat. Ugyanígy működnek, amúgy a heroin függők is és ezzel nem azt mondtam, hogy a kettő egyenlő.

Azok az emberek, akik kiírják reggel a semmit mondó posztjukat, hogy ők biza megitták az első kávét, miért nem azt írják ki, hogy "Na meg volt a reggeli kevert, indulhat nap!", vagy "Elkaszínóztam este a gyerek egyetemi pénzét, kezdődhet a hétfő!", vagy "Nem akart felkelni az asszony, meg a gyerek, jól meg is vertem mindkettőt, az asszonynak leszakadt a veséje is, jó reggelt!". Elmondom miért: Mert ezek szembe mennek a társadalmi normákkal és elfogadhatatlannak találják. Mellesleg, ugyanolyan semmit mondó lesz a poszt, de legalább lesz min megbotránkozni. Az, hogy te megittad a reggeli kávédat, anyádat sem érdekli, nemhogy vadidegen embereket.

Azon túl, hogy kifejezetten idegesítő ez a fajta tartalom nélküli, szellemi igénytelenség, fizikálisan nem tesz jót az embernek, ha reggel ébredés után kávéval kezdi a napot.

legoptimálisabb időpont a reggeli kávézásra 9:30 és 11:30 óra között van – állítja Steven Miller idegkutató. Az időpont gondos kiválasztása fontos abból a szempontból, hogy ne alakuljon ki tolerancia a kávéval szemben.

- írja az Index egy cikkében.

Felkelés után a szervezetben adenozin hormon termelődik, amitől szép lassan egyre fáradtabbak leszünk. A koffein kortizolt termel, ami felépítésben nagyon hasonlít az adenozinre, így könnyen kapcsolódik ezek receptoraihoz. A stresszhormon felel az éberségért, amit a szervezet természetesen termel reggel, ébredés után. Ha reggel kávéval indul a nap, akkor ezt a természetes folyamatot felborítjuk és tolerancia alakul ki a szervezetben. Ennek az a következménye, hogy több adenozin receptor lesz, amihez több kortizol tud csatlakozni. De mivel a természetes folyamat jelentősen lassul, mert a szervezet megszokja, hogy mesterséges úton kapja ezt a fajta segítséget, egyre több kávé kell ébredés után. Így teljesen lényegtelen, hogy hajnali kettőkor, vagy délután egykor kelsz fel, ugyanolyan fáradt leszel, mintha nem aludtad volna ki magad.

A konzekvencia pedig nem más, mint az, hogy azon kívül, hogy marhára idegesítő a reggeli semmit mondásod, amit vadidegenek és ismerőseid torkán akarsz lenyomni, mint a média Berki Krisztiánt, még hülyeséget is csinálsz.Tapsold meg magad.

(Ez nem mondható el mindenkire, de a nagy átlagra igen)

A bejegyzés trackback címe:

https://antivelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8415729224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása